szerző:
hvg.hu/MTI

A gépe valóban később szállt fel, ő azonban rosszul járt.

Tíz hónap börtönbüntetésre ítéltek egy francia férfit, mert hamis bombariadót idézett elő a gatwicki repülőtéren májusban. Igen nyomós oka volt arra, hogy megtévessze a hatóságokat: késésben volt, és nem akarta, hogy a Londonból Los Angelesbe közlekedő járat nélküle szálljon fel.

A könyvtárosként Londonban dolgozó férfit, mivel elkésett, nem akarták már felengedni a perceken belül induló gépre, ezért felhívta a rendőrséget, és azt mondta: tudomása van arról, hogy bomba van a repülőtéren.

A hamis bombariadó 90 perces késést jelentett az gép indulásában, mivel az utasokat újra átvilágították. A gatwicki repülőtér vizsgálata hamar kiderítette, hogy a bombariadót ugyanarról a telefonszámról jelentették, mint amelyet a férfi jegyvásárlásakor megadott. Amikor az illető május 22-én visszatért a repülőtérre, hogy ismét az Egyesült Államokba utazzon, letartóztatták. Először azt állította, hogy elvesztette telefonja SIM-kártyáját, de a bírósági tárgyaláson végül bűnösnek ismerte el magát emberi egészséget súlyosan veszélyeztető anyagról szóló hamis információ közlésében.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!