szerző:
hvg.hu

Liv Ullmann azt nehezményezi, hogy senki nem beszél a fejlődő országok női áldozatairól.

A #metoo kampányról beszélt a norvég Arendalsuka politikai fesztiválon Liv Ullmann. A veterán színésznő azt fejtegette, hogy a kampány tulajdonképpen hiányos, mivel míg a média rengeteget foglalkozik a fejlett országok női áldozataival, addig szinte senki nem beszél a nők elterjedt erőszakolásáról az afrikai országokban - írja a The Local.

A színésznő 1989-ben többedmagával megalapította a Nők Menekültügyi Bizottságát. Most arról beszélt: nem érti, hogy a metoo kampányban területileg miért tesznek különbséget az áldozatok között.

Miért nem beszélnek azokról a nőkről, akiknek több mérföldet kell megtenniük, csak hogy vízhez jussanak, és ki tudja, lehet hogy út közben megerőszakolják vagy megölik őket? Ezeknek a nőknek nincs választásuk, hiszen a vízre szükségük van.

A színésznő azt mondta: emiatt úgy döntött, soha nem beszél nyíltan saját zaklatásáról.

Ha én is beszélnék most a saját metoo-mról, akkor holnap tele lennének vele az újságok. Ezért döntöttem úgy, hogy nem fogok. Én soha nem voltam áldozat, mert a velem történtek soha nem törtek meg. De az, hogy elfeledkezünk ezekről a nőkről, sokkal súlyosabb ügy.

Ullmann támadta a bevándorlás-ellenességet is, ami szerinte 2015 óta uralkodik Norvégiában és több más európai országban is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!