szerző:
hvg.hu

Bűncselekmény gyanújával eljárás indulhat ellene, mert kis híján megölte barátnőjét, amikor 18 méteres magasságból egy folyóba taszította. Azt állítja, a másik kérte meg rá, mert magától nem mert leugrani.

"Le akart ugrani, de félt, és azt kérte, lökjem meg" – mondta a 18 éves Taylor Smith az amerikai ABC csatornának adott interjúban. A lány ellen vádat emelhetnek, amiért letaszította barátnőjét, a 16 éves Jordan Holgersont egy Washington állambeli hídról.

Az eset még augusztus elején történt. Holgerson a Lewis folyóba zuhant, öt bordája eltörött, kilyukadt mindkét tüdeje és számos más sérülést szenvedett. Az orvosai szerint csodával határos módon élte túl a zuhanást, amire egyáltalán nem volt felkészülve.

A jelenetről videófelvétel is készült, amelyen jól látható és hallható, hogy a fiatalabb lány nem akar leugrani, barátnője viszont háromtól számol visszafelé, amikor pedig befejezi, meglöki Holgerson vállát.

Smith a tévéinterjúban arról beszélt, nem gondolt arra, milyen következményekkel járhat a tette. Azóta többször is bocsánatot kért a másik lánytól, aki szerinte, minél több idő telt el a történtek óta, annál elutasítóbbá vált lett vele: korábban még válaszolt, ha csetüzeneteket írt neki, az utóbbi időben azonban teljesen megszakította vele a kapcsolatot. Smith a kórházba is elment, hogy meglátogassa a barátnőjét, de elküldték.

Holgerson, bár először nem akarta, hogy Smithnek baja legyen abból, ami történt, most már úgy látja, le kellene csukni a lányt. "Dühös vagyok, mert oda a nyaram hátralévő része, és valószínűleg a tanév nagy részét is lábadozással töltöm majd" – magyarázta Smith.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!