szerző:
MTI / hvg.hu

Szexuális zaklatással vádolja egy fiatal férfi Asia Argentót, éppen azt a színésznőt, aki egyike volt azoknak, akik kirobbantották a Weinstein-ügyként elhíresült zaklatási botrányt.

Peren kívüli egyezséget kötött a közelmúltban egy fiatal színésszel Asia Argento olasz színésznő, a szexuális zaklatások ellen fellépő MeToo-mozgalom egyik legismertebb aktivistája, miután a férfi azzal vádolta meg, hogy 17 éves korában szexuálisan zaklatta őt Argento.

A 42 éves Argento a megállapodás szerint idén 380 ezer dollárt, azaz 108 millió forintot fizetett ki a ma már 22 éves  Jimmy Bennettnek. A színész és rockzenész éppen azután nyújtott be panaszt Argento ellen, hogy a színésznő tavaly októberben nyilvánosságra hozta, hogy Harvey Weinstein filmmogul megerőszakolta őt, amelyből aztán az egész zaklatási botrány és MeToo-mozgalom kirobbant.

Argento és Bennett még 2004-ben szerepeltek együtt A szív csalfa vágyai című filmben, amelynek rendezője is Argento volt. Bennett azt közölte, hogy 2013-ban került sor szexuális együttlétre közöttük, egy kaliforniai hotelben, amikor ő még 17 éves volt.

(A kezdőképen Asia Argento Anthony Bourdainnel látható.)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!