szerző:
hvg.hu

Maci Laciék a Szent Anna-tónál portyáztak.

Egy anyamedve jelent meg két bocsával vasárnap az erdélyi Szent Anna-tónál, ahová a jelek szerint már kifejezetten a turisták tömege miatt járnak a mackók. A felnőtt medve a piknikezők szeme láttára elemelte az egyik hűtőtáskát, és magával hurcolta az erdőbe, mire a bocsok is gyorsan leléptek. Olvasónk fotókat is küldött az esetről.

Bár a turisták közül páran jobbnak látták, ha ezen a ponton távoznak, főleg a kisgyerekesek, mások viszont tovább folytatták a napfürdőzést.

©
©

Nemrég a hvg.hu munkatársai is a Szent Anna-tótól nem messze fotózott le egy út mellett békésen ácsorgó medvét, amely mintha kifejezetten az arra járó kirándulóktól kuncsorgott volna élelemért.

Videó: Olyan medvével találkoztunk Erdélyben, hogy meg kellett zabálni

Nem menekült az autóktól, és lényegében modellt állt a fotózáshoz az a medve, amellyel a hvg.hu Tusnádra utazó stábja találkozott a Szent Anna-tó közelében, és amely vélhetően abban bízott, hogy dobnak neki az emberek valami ennivalót. Persze, eszébe ne jusson senkinek közel menni hozzá, mi sem tettük.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!