szerző:
hvg.hu

Rosszabbul is végződhetett volna a bálnales, így viszont felejthetetlen élmény marad.

Alaszkánál indult bálnalesre a kis hajó, fedélzetén vagy egy tucat kíváncsi turistával. Bár a helyiek tudják, mikor és merre keressék az állatokat, azaz hogyan igazítsák a bálnák vonulásához az expedíciókat, egy-egy ilyen túra mindig kétesélyes, nem biztos, hogy a résztvevők akár egyetlen állatot is látnak.

Nem így ez az alaszkai csapat, akik először a hajótól valamivel távolabb szúrtak ki egy hatalmas hosszúszárnyú, azaz púposbálnát, számolt be a CNN. Már ettől a felfedezéstől is izgatottak lettek, hát még, mikor egy másik, merész állat megviccelte őket, és közvetlenül a hajó mellett ugrott ki az óceánból, nagy adag vízzel áztatva el az embereket, mikor visszacsobbant a habok közé.

A videón hallható, hogy az utasok hitetlenkedve, boldogan nevetnek: az állat olyan közel volt, hogy majdnem eltalálta a hajót. És egy ilyen bálna akár 40 tonnás is lehet... Baj helyett viszont felejthetetlen élményt okozott:

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megs