szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bonnie Foerster és Beverly Grossaint több mint ötven évvel ezelőtt találkozott New Yorkban. Foerster épp a bántalmazó férje elől menekült. A kapcsolat azonnal kialakult köztük. Alig egy héttel később már összeköltöztek, és onnantól elválaszthatatlanok voltak – még úgy is, hogy rengeteg megpróbáltatáson mentek keresztül.

Beverly Grossaint májusban halt meg, 82 éves volt. A 74 éves Bonnie Foerster hatalmas veszteségként élte meg a partnere halálát.

Bár 1975-ben volt egy nem hivatalos esküvői ceremóniájuk New Yorkban, az egészségi problémáik miatt nem tudtak hivatalosan is összeházasodni, miután a melegházasság 2015-ben az egész Egyesült Államokban törvényes lett.

Most azonban egy Utah állami bíró házastársaknak nyilvánította őket három hónappal Grossaint halála után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!