szerző:
hvg.hu

Nem halt még ki a becsületesség ebben az országban.

A Délmagyar számolt be róla, hogy a szegedi Mars téren elveszített pénztárcára bukkant egy, a piacon régóta árusító őstermelő. A viseltes tárca 200 ezer forint feletti összegett rejtett, személyazonosításra alkalmas dokumentumok azonban nem voltak benne, csak egy cetli, rajta két, elmosódott telefonszám. Az árus akár zsebre is rakhatta volna a pénzt,

de nem így tett, a tárcát a teljes összeggel együtt leadta a piacigazgatóságon.

Az eset a napilap beszámolója szerint még májusra nyúlik vissza, akkor akadt rá az árus, tulajdonosa azonban csak mostanában lett meg. "Először megfejtettük, majd különböző variációkban többször is hívtuk a számokat eredménytelenül, de amikor felvették, akkor is csak sok áttétellel sikerült beazonosítani a tulajdonost" – mesélte a Csongrád megyei lapnak a piac igazgatója, Németh István.

A pénztárca gazdáját végül ezen a héten kedden, egy telefonon elért férfi segítségével kerítették elő, csütörtök délután pedig megtörtént az azonosítás: egy idős, gyengébb egészségi állapotú nő – akit a fia kísért el – nemcsak az összegről és a tárcáról tudott minden érdemit, de kézírása is egyezett a cetlin olvasható telefonszámokkal.

A lap a becsületes megtalálót és az idős asszonyt is szerette volna megszólaltatni, de mindketten elzárkóztak tőle.

(Képünk illusztráció)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!