szerző:
hvg.hu

A fiú szerint az "nem jedikhez méltó viselkedés".

Néhány nappal ezelőtt súlyosan megverték iskolatársai a kaliforniai Aiden Vazquezt: az ötödikes fiú augusztus 27-én került kórházba, mivel a szeme fölötti sebet több öltéssel kellett összevarrni.

Az anyuka elmondása szerint a fiú azért nem ütött vissza, "mert az nem jedikhez méltó viselkedés".

Mark Hamill belefutott a hírbe, és a Twitteren gratulált az iskolásnak:

Minden elismerésem Aiden Vazqueznek, aki az őt ért nehézségek ellenére is megőrizte bölcsességét és bátorságát. Nagyon büszke vagyok rád, amiért megmutattad, milyen egy valódi jedi. Gratulálok, Aiden. Az erő veled lesz. Mindig! Rajongód, Mark Hamill

– írta a Luke Skywalkert játszó színész.

A rendőrség nyomozást kezdett az ügyben, az iskola egyelőre nem kommentálta az esetet – írja a Hollywood Reporter.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!