szerző:
V.É.

Aztán még azt is jól megmondja, mi illik, és mi nem.

Harsányi Levente, a Petőfi Rádió műsorvezetője betért egy drogériába, és ahelyett, hogy gyorsan elintézte volna a bevásárlást, inkább előkapta a telefonját, és lefotózta hátulról az egyik vevőt. Egész pontosan a vevő fenekét. Majd a képet kiposztolta a (közszolgálati) Petőfi Rádió hivatalos Facebook-oldalára. A nőtől feltehetően nem kért engedélyt.

Nagy-Britanniában a hasonló tevékenységet épp a törvényalkotás eszközeivel kriminalizálják. Angol nyelvterületen upskirtingként emlegetik azt, amikor emberek – általában férfiak – okostelefonokkal, esetleg kisebb fényképezőgépekkel gyanútlan nők és lányok szoknyája vagy ruhája alá fotóznak. Minősített eset, ha ezt még online közzé is teszik. A briteknél 2017-ben indult petíció, hogy szexuális bűncselekménnyé nyilvánítsák az upskirtinget, a törvényjavaslattal már a parlament foglakozik.

A képen látható nőn nem szoknya van ugyan, hanem rövidnadrág, de a lényeg talán érthető.

Női fenékkel sok mindent el lehet adni, nem véletlenül bevett eszköze ez a reklámszakembereknek. Harsányi Levente és a Petőfi Rádió nyilván lájkokra és reakciókra igyekezett beváltani a posztot, különösen, hogy a képi kontenthez még csatoltak egy moralizáló – a beiktatott mentegetőzés miatt pedig még álságos – kérdést is:

Nem szeretnénk prűdek lenni, de biztos ez a megfelelő öltözet vásárláshoz?

Nehéz eldönteni, hogy most akkor mi a cél: hogy a Petőfi Rádió Facebook-követői egy női fenék látványára csorgassák a nyálukat, vagy nyilvánosan megszégyenítsenek egy nőt.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!