szerző:
-t-

Ki gondolta volna, hogy éppen a tetkója miatt kerül be egy kalocsai hazánkfia a vezető spanyol napilapba?

A fiatalemberről mi is csak annyit tudunk, amit az ABC világgá kürtölt. Ő nemes egyszerűséggel egy bizonyos Szabi, akit immáron a becenevén emlegetnek Spanyolországban. Kalandos lelkületű ifjú, akinek az utazás az egyik szenvedélye. Jelenleg nem is idehaza él, hanem Hollandiában. Onnan ruccant át úgy másfél hete a legnagyobb spanyol arénába, a madridi Las Ventasba. Mit tesz a véletlen? Jókor volt jó helyen, jó időben, mert nemcsak a bikaviadal nézői között keltett feltűnést az alkarjára varrt jókora tetoválással, de kiszúrta a vezető spanyol lap riportere is. Szabi jobb alkarját nagyméretű színes tetoválás díszíti, amelyen Morante de la Puebla, az egyik legnépszerűbb spanyol torreádor látható. A jelenleg 38 éves sztártorreádor 16 esztendősen debütált Madridban, s egy évre rá már Aranycipőt nyert Arnedóban. Azóta végig "viadalkodta" hazája és Mexikó arénáit.

©

 

©

Szabiról pedig az ABC kiderítette, hogy éppen a pamplonai San Fermin bikafuttató fesztivál időszakában született, 1987-ben. Igaz, kicsit távolabb a tetthelytől. A Bács-Kiskun megyei Kalocsán nevelkedett fiú kedvenc írója Ernest Hemingway, rajong azokért a novelláiért, amelyekben irodalmi rangra emelte a bikaviadalokat, és persze kedvence a Fiesta c. regény.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!