szerző:
hvg.hu

Egy nő beperelte a munkáltatóját, miután az arra kötelezte, hogy viseljen melltartót munka közben. A nő szerint a főnöke ezzel megsértette az emberi jogait.

A kanadai Alberta tartományban élő 25 éves Christina Schellt kirúgták a munkahelyéről, az Osoyoos Golf Clubból, ahol pincérnőként dolgozott. Az elbocsátás oka, hogy nem volt hajlandó melltartót viselni munka közben, pedig az aktuális dress code előírta, hogy felszolgálás közben melltartót vagy alsótrikót kell hordania.

Schell azt állítja, hogy egészen addig nem tudatosította, hogy téma a melltartó hiánya, míg kézhez nem kapta a legújabb dress code-ot, ami már előírta azt az egyenruha alatt. Amikor rákérdezett erre a menedzsernél, Doug Robbnál, ő azt felelte, hogy az új szabályozás a nő védelmét szolgálja. A menedzser állítólag azt mondta:

Tudom, mi történik a golfklubokban, ha előkerül az alkohol.

Schell egyébként két éve nem hord melltartót, mert borzasztónak tartja. Miután kirúgták, úgy döntött, hogy az emberi jogi bíróság elé viszi az ügyet, mert a férfiaknak nem voltak hasonló dress code előírásaik. Schell a helyi sajtónak azt mondta:

Mivel nemi alapú a megkülönböztetés, ezért ez egy emberi jogi ügy. A férfiaknak ugyanúgy vannak mellbimbói, mint nekem.

Az CBC Newsnak Nadia Zaman munkaügyi jogász azt mondta, ha a női munkavállalókat melltartó viselésére kötelezik, de a férfiak számára nincsen ezzel értelemszerűen megfelelő jellegű előírásuk, akkor fennáll annak a veszélye, hogy diszkriminatívan járnak el.

2016-ban Ontario emberi jogi bizottsága szorgalmazta, hogy vessenek véget a szexista dress code-oknak, azaz hogy ne írják elő a nőknek, hogy olyan kényelmetlen ruhadarabokban kelljen dolgozniuk, mint a rövid szoknya vagy a magas sarkú cipő.

Nem ez az első alkalom, hogy a nők azzal szembesülnek, hogy melltartó viselésére kötelezik őket. 2017-ben a szintén kanadai, 19 éves Kate Gosek került hasonló szituációba. Neki a McDonald’sban mondta a menedzsere, hogy:

Ez egy szolid étterem, senkinek sem kell látnia azt.

A McDonald's azóta elnézést kért az incidens miatt, szerintük a menedzsment működését illető félreértésről volt szó.

Schell jelenleg az emberi jogi bizottságra vár, hogy kiderüljön, elég ok lehet-e a melltartó hiánya ahhoz, hogy valakit kirúgjanak, írja az Indy100.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Vándor Éva Élet+Stílus

Végre rájött valaki, mi kell a női melleknek

A nők értékelik, ha célirányos megoldásokat kapnak az igényeikre, és a melleiknek határozottan vannak igényeik. Az elmúlt napokban kiderült, mekkora őrület lesz abból, ha valaki eltalálja, hogy mire van szükségük. Ismerjék meg a Ta Ta Towelt!