szerző:
hvg.hu

Az internetes zaklatás veszélyeiről tart előadást.

A BrandFestival vendége lesz októberben Monica Lewinsky, aki a rendezvényen az online zaklatásról és a nyilvános megszégyenítésről ad majd elő.

Lewinsky fehér házi gyakornokként a kilencvenes években viszonyt folytatott az akkori amerikai elnökkel, Bill Clintonnal, aki kis híján belebukott ebbe, ám végül kitölthette második ciklusát is. Az ügyből a nő került ki megszégyenülten.

Lewinsky manapság a Z generáció figyelmét megragadó lelkesítő beszédeket tart és harcol a molesztálás különböző formái ellen Missziójának legfontosabb üzenete: hogyan és mit tehetünk az internetes bántalmazás ellen?

Az UNICEF és az Ipsos közös, 25 országban végzett kutatásából kiderül, hogy minden harmadik gyerek ki van téve a cyberbullyingnak, azaz az internetes zaklatásnak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!