szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendőrség, a mentők és a katasztrófavédelem arra kéri az embereket, hogy csak tényleges veszély esetén hívják a 112-es segélykérő vonalat. Csak épp elég alpári módon teszik.

Az emberi hülyeség és az emberi kiszolgáltatottság is végtelen. Kérdés, hogy a szintén végtelen emberi bunkóság a legmegfelelőbb eszköz-e arra, hogy ezt tudatosítsuk egymásban. A rendőrség, a mentők és a katasztrófavédelem ezt az utat választotta, amikor a kétségtelenül fontos üzenetet, miszerint a sürgősségi segélykérő vonalat csak tényleges veszély esetén hívják az emberek, azzal a szófordulattal próbálták meg átvinni az ingerküszöbön, hogy

Anyádat hívd, ne a 112-t!

Kár érte. Pedig az üzenet tényleg fontos lenne, hiszen a 112-es számra évente érkező mintegy ötmillió hívás közül négymillió nem igényel beavatkozást, a fals hívások viszont a valóban beavatkozást igénylő helyzetek kezelésétől vonják el a kapacitást.

Értjük persze a felháborodást és a frusztráltságot, és azt is, hogy szükség van a segélyhívó használatának a tudatosítására, de talán civilizáltabb módon is közölni lehetne az egyébként minden jel szerint tanácstalan vagy elkeseredett emberekkel, hogy

rossz számot hívtak.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bahrein is engedélyezte a BioNTech/Pfizer oltóanyagát, de kérdés, hogyan fogják tárolni

Bahrein is engedélyezte a BioNTech/Pfizer oltóanyagát, de kérdés, hogyan fogják tárolni

Nem tréfál a Mercedes: 70 milliárd eurót költenek villanyautókra

Nem tréfál a Mercedes: 70 milliárd eurót költenek villanyautókra

Felcsúton megint kitaláltak valamit, amire milliárdokat hagyott jóvá az MLSZ

Felcsúton megint kitaláltak valamit, amire milliárdokat hagyott jóvá az MLSZ