szerző:
hvg.hu

A rendőrség, a mentők és a katasztrófavédelem arra kéri az embereket, hogy csak tényleges veszély esetén hívják a 112-es segélykérő vonalat. Csak épp elég alpári módon teszik.

Az emberi hülyeség és az emberi kiszolgáltatottság is végtelen. Kérdés, hogy a szintén végtelen emberi bunkóság a legmegfelelőbb eszköz-e arra, hogy ezt tudatosítsuk egymásban. A rendőrség, a mentők és a katasztrófavédelem ezt az utat választotta, amikor a kétségtelenül fontos üzenetet, miszerint a sürgősségi segélykérő vonalat csak tényleges veszély esetén hívják az emberek, azzal a szófordulattal próbálták meg átvinni az ingerküszöbön, hogy

Anyádat hívd, ne a 112-t!

Kár érte. Pedig az üzenet tényleg fontos lenne, hiszen a 112-es számra évente érkező mintegy ötmillió hívás közül négymillió nem igényel beavatkozást, a fals hívások viszont a valóban beavatkozást igénylő helyzetek kezelésétől vonják el a kapacitást.

Értjük persze a felháborodást és a frusztráltságot, és azt is, hogy szükség van a segélyhívó használatának a tudatosítására, de talán civilizáltabb módon is közölni lehetne az egyébként minden jel szerint tanácstalan vagy elkeseredett emberekkel, hogy

rossz számot hívtak.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!