szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több településen is medvét láttak az elmúlt időkben, a Bükki Nemzeti Park szerint jobb az embereket felkészíteni, mit csináljanak, ha találkoznak az állattal.

Lakossági fórumokon tájékoztatja a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága az Észak-Magyarországon élőket arról, miként viselkedjenek, ha medvével találkoznak, mivel ennek valószínűsége az utóbbi időben megnőtt, hangzott el az ATV híradójában.

Korábban Somoskőújfalu környékén többször láttak medvét, ahogy sokfelé máshol is az északi országrészben, legutóbb Mezőkeresztes közelében, egy búzatáblában figyeltek fel rá. Ezután döntött úgy a nemzeti park igazgatósága, hogy ismeretterjesztő fórumokat szerveznek azokon a területeken, ahol leginkább várható a medvék felbukkanása.

Pétervásárán már az elsőt megtartották, Salgótarjánban, Ózdon és Miskolcon is szerveznének fórumot a tervek szerint.

A nemzeti park igazgatója azt mondja, ha medvét látunk, maradjunk nyugodtak, óvatosan kezdjünk távolodni, de semmiképpen se kezdjünk el szaladni előle.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!