szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vajon értett-e bármit A szolgálólány meséjéből, aki ezt kitalálta?

A Margaret Atwood könyvéből készült A Szolgálólány meséje az idei Emmy-díjátadón nem tarolt ugyan, de az elmúlt évek kétségtelenül egyik leghatásosabb, legfontosabb és legsikeresebb sorozata. És ez a siker nagy csábítás lehet a marketingosztályoknak is. Egy fehérnemű- és jelmezbolt viszont annyira mellényúlt a szolgálólány inspirálta szettjével, hogy a vevők felháborodása közepette le kellett szednie a terméket a webshopból, és közleményben kellett elnézést kérnie.

A Yandy nevű bolt ugyanis a ma már ikonikus piros szolgálólány jelmezt dobta piacra, csak épp a szexi változatát. Hogy mi lehet ebben a felháborító és sértő? A szolgálólány meséje egy olyan disztópikus jövőben játszódik, ahol a társadalom a nők elnyomására és szexuális kizsákmányolására épül. A regény és a sorozat helyszínén, Gileádban csak a szolgálólányok termékenyek, és lényegében csak azért tartják őket életben, hogy gyerekeket szüljenek. Innen nézve már nehéz felismerni, mit is tartottak szexinek a tervezők, amikor a szolgálólányok piros köpenyéből és fehér főkötőjéből alkottak jelmezt. Mindezt 64,95 dollárért, a hallooween előtti hetekre időzítve.

A hatalmas felháborodás miatt a cég közleményt adott ki, amelyben elismerik, hogy a jelmezt sokan a nők elnyomásának, nem pedig a női erőnek a jelképeként látják, és jelzik, hogy nem ez volt a szándékuk. A jelmezt végül eltávolították az oldalról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiderült a Porsche-verő új VW divatterepjáró, a Tiguan R itthoni ára

Kiderült a Porsche-verő új VW divatterepjáró, a Tiguan R itthoni ára

Szoboszlai Dominik már biztosan nem játszhat márciusi világbajnoki selejtezőkön

Szoboszlai Dominik már biztosan nem játszhat márciusi világbajnoki selejtezőkön

Rákapcsol a Honor: sorra jönnek az új telefonok, köztük egy összehajtható is

Rákapcsol a Honor: sorra jönnek az új telefonok, köztük egy összehajtható is