szerző:
hvg.hu

Vajon értett-e bármit A szolgálólány meséjéből, aki ezt kitalálta?

A Margaret Atwood könyvéből készült A Szolgálólány meséje az idei Emmy-díjátadón nem tarolt ugyan, de az elmúlt évek kétségtelenül egyik leghatásosabb, legfontosabb és legsikeresebb sorozata. És ez a siker nagy csábítás lehet a marketingosztályoknak is. Egy fehérnemű- és jelmezbolt viszont annyira mellényúlt a szolgálólány inspirálta szettjével, hogy a vevők felháborodása közepette le kellett szednie a terméket a webshopból, és közleményben kellett elnézést kérnie.

A Yandy nevű bolt ugyanis a ma már ikonikus piros szolgálólány jelmezt dobta piacra, csak épp a szexi változatát. Hogy mi lehet ebben a felháborító és sértő? A szolgálólány meséje egy olyan disztópikus jövőben játszódik, ahol a társadalom a nők elnyomására és szexuális kizsákmányolására épül. A regény és a sorozat helyszínén, Gileádban csak a szolgálólányok termékenyek, és lényegében csak azért tartják őket életben, hogy gyerekeket szüljenek. Innen nézve már nehéz felismerni, mit is tartottak szexinek a tervezők, amikor a szolgálólányok piros köpenyéből és fehér főkötőjéből alkottak jelmezt. Mindezt 64,95 dollárért, a hallooween előtti hetekre időzítve.

A hatalmas felháborodás miatt a cég közleményt adott ki, amelyben elismerik, hogy a jelmezt sokan a nők elnyomásának, nem pedig a női erőnek a jelképeként látják, és jelzik, hogy nem ez volt a szándékuk. A jelmezt végül eltávolították az oldalról.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Simonka György szerint képviselőhöz és emberhez is méltatlan, amit Hadházyék tettek

Simonka György szerint képviselőhöz és emberhez is méltatlan, amit Hadházyék tettek

Rég nem látott düh Budapest utcáin - Nagyítás a hvg.hu fotóiból

Rég nem látott düh Budapest utcáin - Nagyítás a hvg.hu fotóiból

15 millió forint körül startol a 300 lóerős apró Audi SQ2

15 millió forint körül startol a 300 lóerős apró Audi SQ2

Megvadítva: 621 lóerős lett a BMW 8-as kupéja

Megvadítva: 621 lóerős lett a BMW 8-as kupéja

Végre kész az M0-s lehajtója az M6-os felé

Végre kész az M0-s lehajtója az M6-os felé

Farkas Zoltán: A züllesztés éve

Farkas Zoltán: A züllesztés éve