szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elnök főbírójelöltjét szexuális zaklatással megvádoló Christine Blasey Fordot tette címlapjára a magazin, mégpedig egy roppant erős grafikai megoldással.

A Time magazin e heti számának a címlapján Christine Blasey Ford látható, a professzor, aki a szenátus és a nagy nyilvánosság előtt állította azt, hogy Brett Kavanaugh, Donald Trump elnők főbírójelöltje 36 évvel ezelőtt szexuálisan zaklatta. A címlapon azonban nem Ford fotóját látjuk, hanem egy illusztrációt, amely a vallomásának a szavaiból és mondataiból áll össze úgy, hogy kirajzolódjon az arca, amint épp esküt tesz a szenátus előtt.

Az illusztrációt egy San Franciscó-i művész, John Mavroudis készítette, minden betűt kézzel rajzolt meg, az egész folyamat olyan volt, mint egy puzzle – mondta az alkotásról. Ford emlékei a homlokán jelennek meg, az idézetek, amelyekkel a segítségét ajánlotta fel a szenátusnak az ügy kivizsgálásához, a kezén.

A Time címlapjai eddig sem voltak elnézőek a Trump-adminisztrációval szemben. Júliusban Trump és Vlagyimir Putyin helsinki találkozója után egybe olvasztották a két politikus arcát. Augusztusban pedig annak bemutatására találtak zseniális grafikai megoldást, hogy mennyire fogy Trump körül a levegő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!