szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Különleges lapszámmal jelent meg a trendmagazin, egy Szomáliából érkezett, Magyarországon menedékre talált lány van a címlapon.

A modellről, Káfia Mhdiről – ahogy arra a 444 is rámutatott – tudni lehet, hogy három évvel ezelőtt, 14 évesen menekült el Szomáliából, egyedül, embercsempészek segítségével. Hosszú út után érkezett meg Magyarországra 2015-ben, mára pedig tökéletesen beszél magyarul. Leérettségizett és keresett modell lett.

László Krisztina, a Marie Claire főszerkesztője azt mondta:

Amikor tavaly megláttam a Marie Claire Fashion Days kifutóján, azonnal tudtam: egyszer majd szerepelni fog a Marie Claire címlapján is. Egzotikus szépsége, átható tekintete, királynői tartása lenyűgözött. Akkor még nem sokat tudtunk Kafiyáról, a Szomáliából érkezett, nálunk menedéket lelt fiatal lányról, aki hihetetlen alázattal rótta a kilométereket a kifutón.

(Marie Claire)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!