szerző:
hvg.hu

Kutatók megtalálták a sofőr nélküli, teljesen automata autók valódi értelmét: ha ezek a járművek elterjednek, akkor az autóban való szexelés is gyakoribb jelenség lesz.

Az amerikaiaknak már most is a 60 százaléka azt vallja magáról, hogy volt már légyottja autóban, hát képzeljünk el egy olyan világot, ahol egy többórás utazás közben sem kell figyelni az útra! Amerikai kutatók szerint az önvezető autók elterjedése alapjaiban fogja megváltoztatni az utazási szokásainkat. Azt, hogy utazás közben mikor, hogyan pihenünk vagy a munkavégzésünket, mert vélhetően meg fog növekedni az autóban, a laptopunkon elvégezhető munkaórák száma is.

Az Annals of Tourism Research nevű tudományos folyóiratban publikált tanulmány pedig azt hangsúlyozza, hogy bizony még a szexuális szokásainkat is felülírhatják a sofőrt nem igénylő autók. Ha nem kell ugyanis a vezetésre figyelni, akkor az autók könnyedén négykeréken guruló hálószobákká válhatnak.

Scott Cohen, a tanulmány vezető szerzője és a brit Surrey egyetem turizmusmenedzsment tanszékének vezetőhelyettese szerint az önvezető autók a városi turizmusra nagy hatással lesznek sok szempontból. Mint mondja a Fast Company nevű magazinnak, az önvezető autókban az emberek aludni fognak, aminek következménye lesz az útmenti hotelek forgalmára, az emberek nyugodtan tudnak majd enni az ilyen kocsikban, ami meg a gyorséttermekre lesz hatással. Különösen – hangsúlyozza – a városok vöröslámpás negyedeinek működését fogja megváltoztatni az új közlekedési jármű. A prostitúció jelentős mértékben tevődhet át a négykerekű helyszínekre.

Cohen szerint elég ehhez, ha bizonyos nagyvárosok támogatják az önvezető autók gyors elterjedését, és nem szükséges feltétel a prostitúció bizonyos fomáinak legalizálása sem. "Egy csomó illegális tevékenység történik az autókban" – mondja. Ehhez hozzátartozik, hogy az önvezető autók belső kialakítása is meg fog változni, vélhetően sokkal kényelmesebb tereik lesznek, hiszen nem kell majd a közlekedést alárendelni annak, hogy a sofőr maximálisan az útra tudjon figyelni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mutatjuk az új magyar Mercedes buszt, bemutatjuk a gyártóját is

Mutatjuk az új magyar Mercedes buszt, bemutatjuk a gyártóját is

Súlyos jogsértések miatt törlik a KEG-részvényeket a tőzsdéről

Súlyos jogsértések miatt törlik a KEG-részvényeket a tőzsdéről

Szlovákiában is életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Rohácot

Szlovákiában is életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Rohácot

Gyengül a font a dollárral és az euróval szemben

Gyengül a font a dollárral és az euróval szemben

Magyarországon terjeszkedik a Tesco

Magyarországon terjeszkedik a Tesco

Orbán megszólalt a „rabszolgatörvényről”: Nincs igazuk a szakszervezeteknek

Orbán megszólalt a „rabszolgatörvényről”: Nincs igazuk a szakszervezeteknek