szerző:
hvg.hu

Emlékszik arra a 2013-as esetre, amikor egész San Francisco összefogott, hogy teljesítse az ötéves, leukémiás Miles Scott álmát, hogy Batkidként megmenthesse a várost? Jó hírünk van: Miles kigyógyult a rákból.

Az Észak-Kaliforniából származó Miles Scottnál 18 hónapos korában diagnosztizáltak leukémiát, majd 2013 júniusában befejezték a kezelését. Az ötéves kisfiúból akkor novemberben igazi szuperhős vált egy alapítványnak köszönhetően: San Francisco rendőrfőnöke személyesen kérte segítségét a bűnözők elleni harcban, méghozzá reggel, a helyi tévén keresztül. 

„Batkid” megmentett egy nőt, aki a villamossíneken reked, majd elkapott egy bűnözőt, aki kirabolt egy belvárosi bankot. Végül egy emberrablásnál is neki kellett helytállnia. Küldetése befejezése után megkapta a város kulcsát a polgármestertől. Az akcióban közel 1500 önkéntes segített, egy adományozó pedig felajánlott egy Lamborghinit, ami Batkid autója volt.

Az akció akkora visszhangot vert, hogy Barack Obama, az Egyesült Államok akkori elnöke személyesen köszönte meg a hősiességét.

A sztori most, öt évvel később kapott szívderítő folytatást: az alapítvány ugyanis megerősítette, hogy Milesnak nincs többé rákja.

Öt évvel ezelőtti Batkid-napja óta Miles úgy élt, mint egy átlagos gyerek: sportolt, iskolába ment, segített a családi farmon, sőt, még a piacon is eladott egy kecskét. Most ötödik osztályba jár, és imádja a természettudományokat és a robotokat.

Évente egyszer elmegy az onológusához, a leukémiája pedig az elmúlt öt évben folyamatosan visszahúzódott.

(Indy100)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Olyan szöveggel árulhatják a homeopátiás szereket, hogy elmegy a kedve a vásárlástól

Olyan szöveggel árulhatják a homeopátiás szereket, hogy elmegy a kedve a vásárlástól

Hosszú Katinka beperelte a FINÁ-t

Hosszú Katinka beperelte a FINÁ-t

A Chelsea lenullázta Guardioláékat

A Chelsea lenullázta Guardioláékat

Így néz ki egy leendő királyné lánylakása

Így néz ki egy leendő királyné lánylakása

Leslie Mandoki nagyon ért a politikához

Leslie Mandoki nagyon ért a politikához

Azonnal legitimálta a közmédia Hadházy tüntetését

Azonnal legitimálta a közmédia Hadházy tüntetését