szerző:
hvg.hu

A faj árulójának tartják, mert félvér nőt vett feleségül.

Egy amerikai neonáci csoport brit különítménye, a Sonnenkrieg Division elrendelte Sussey hercegének meggyilkolását, mivel májusban feleségül vette a félvér exszínésznőt, Meghan Markle-t.

A Sonnenkrieg Division egy olyan propagandaplakátot posztolt Harry hercegről, amin a fejéhez fegyvert tartanak. A fotón egy horogkereszt is látható és egy fenyegető felirat:

Viszlát, áruló!

A brit terrorelhárító rendőrség nyomozást indított a csoport ellen, ami szerint Harry herceg a faj árulója lett.

Eközben a BBC is nyomozni kezdett a csoport után, és százával talált olyan üzeneteket, amiket szélsőségesek küldtek egymásnak egy online játékszerveren keresztül. Ezek közül néhányat az Atomwaffen Division nevű amerikai neonáci csoport magasabb beosztású tagjai küldtek, akikhez már öt gyilkosságot is kapcsoltak. Ez a csoport nagyra tartja Adolf Hitlert és Charles Mansont, és az "egyetemes rend" disztopikus ideológiáját népszerűsítik. Terrorista módszerekkel és gerilla-hadviseléssel meg akarják dönteni az Egyesült Államok kormányát, a céljuk egy náci állam megalapítása. Kevesen vannak, 24 és 80 közötti olyan taggal, akik fegyverekkel is gyakorlatoznak.

A BBC megosztotta a nyomozása eredményeit a rendőrséggel, akik összehangolt rajtaütéssel három embert tartóztattak le Anglia különböző pontjain, terrorcselekmény tervezésének vádjával. Az Independent szerint a három letartóztatott személy a Sonnenkreig Division tagja.

(Royal Central)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A Doktor díja

A Doktor díja

Ki az a barbár, aki egy kacsaszobrot megrongál?

Ki az a barbár, aki egy kacsaszobrot megrongál?

„Milyen megható, hogy vigyáznak a rendre, az ember néha elsírja magát”

„Milyen megható, hogy vigyáznak a rendre, az ember néha elsírja magát”

Kisiklott, egy épületnek csapódott majd felborult egy villamos Lisszabonban – fotó

Kisiklott, egy épületnek csapódott majd felborult egy villamos Lisszabonban – fotó

Háború az 5G-ért: miért kell Washingtonnak a Huawei trónörököse?

Háború az 5G-ért: miért kell Washingtonnak a Huawei trónörököse?

Fülke: Mi lesz Németországgal Merkel után?

Fülke: Mi lesz Németországgal Merkel után?