szerző:
hvg.hu

Együnk egy jót, hogy közben jót tegyünk másokkal: dupla baconnel, ementáli sajttal, BBQ szósszal, sült hagymával és füstölt sajtos labnehhel készül a „Tegyünk jót” burger.

Ha december 18-ig ilyet választunk a Zing Burger bázisain, sok száz, akár ezer rászorulón is segíthetünk. Az ismert láncnak nem ez az első jótékonysági akciója.  A megalapítása óta már eddig is több jótékony célú felajánlást tett, tavaly ilyenkor büfékocsijaikkal tíz gyermekotthont kerestek fel, hogy "streetfood- élménnyel" ajándékozzák meg a nehéz sorsú gyerekeket. Ezúttal a Budapest Bike Maffia csapatának bevonásával érkezik a hamburger a rászorulókhoz. A Budapest Bike Maffia évek óta azon dolgozik, hogy minél több éhes száj jusson ételhez, hiszen sokaknak már az is luxus, ha napi háromszor ehetnek. A biciklis jótevők az idén karácsonyra szívesen társultak a hamburgerlánccal.   

„A tavalyi kezdeményezésünk során saját food trackjainkkal vonultunk ki a fővárosi és vidéki gyermekotthonokba, ahol 300 gyereknek csaltunk mosolyt az arcára. Idén az adakozásnak más formáját választottuk, melybe a vásárlóinkat is szeretnénk bevonni: december 5. és 18. között azok, akik új „Tegyünk jót” hamburgerünkből vásárolnak, automatikusan jótékonykodnak is, mert a "nevükben" rászorulóknak juttatunk el egy-egy hamburgert a Budapest Bike Maffia segítségével” – mondta el Susánszky Ádám, az 5 éves születésnapját ünneplő Zing Burger&Co. társtulajdonosa, aki azt is hozzátette, hogy reméli, a mostani együttműködés példáján felbuzdulva a jövőben még több vendéglátó egység csatlakozik majd a BBM céljaihoz. „Szeretnénk megmutatni, hogy már egy apróság is számít, hiszen sok kicsi sokra megy” – tette hozzá. 

©

A Budapest Bike Maffia az egyik leggyorsabban növekvő civil szervezet, amely éppen hét éve karácsonykor kezdte meg működését, és jelenleg is 12 különböző projekttel segíti a rászorulók mindennapjait, adományokat gyűjtve és edukálva fiatalokat, idősebbeket egyaránt. Havasi Zoltán, a szervezet vezetője büszke arra, hogy már nemcsak a fővárosban, de vidéken, többek között Debrecenben és Pécsett, valamint külföldön is működnek csoportjaik. A mostani, Zing Burgerrel karöltve indított akció nyomán remélhetőleg sokszáz, vagy akár ezer hamburgert is eljuttathatnak a budapesti és vidéki rászorulókhoz. "A BBM célja nemcsak az, hogy civil szervezetként segítsen a szegény sorban élőkön és hajléktalanokon, de az is, hogy másokat is erre buzdítson. Szeretnénk érzékenyíteni az embereket és megértetni velük, hogy már egy apró gesztus, egy kis felajánlás is nagyon sokat jelenthet. Remélem a mostani akciónk során is, amellett, hogy étellel segítünk, sikerül egy kicsit a fiatalok  gondolkodását is formálni. Azzal, hogy látják, egy ennyire közkedvelt lánc is kiáll a jó ügyek mellett” – nyilatkozta Havasi Zoltán, a Budapest Bike Maffia alapítója.

A Tegyünk jót burger minden Zing Burger&Co. üzletben elérhető. Online, illetve az egységekben egy számlálón is folyamatosan nyomon lehet követni a felajánlásokat. December 10-én délután már 500-nál tartottak.   

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nem halogathatják tovább a béremelést a cégek

Nem halogathatják tovább a béremelést a cégek

Modern nosztalgia: egy új BMW, ami a 70-es évekbe repít vissza

Modern nosztalgia: egy új BMW, ami a 70-es évekbe repít vissza

Gyarmathy Éva: Ez az, fiúk, először a lámpát!

Gyarmathy Éva: Ez az, fiúk, először a lámpát!

Ha a namíbiai sivatagban jár, és egy Afrikáról szóló dalt hall, az nem véletlen (videó)

Ha a namíbiai sivatagban jár, és egy Afrikáról szóló dalt hall, az nem véletlen (videó)

Megalakult a sztrájkbizottság a győri Audinál

Megalakult a sztrájkbizottság a győri Audinál

Rendőrt hívott Hadházy, mert nem engedik be az MTVA-hoz

Rendőrt hívott Hadházy, mert nem engedik be az MTVA-hoz