szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az öcsödi G. Mihály épp kifelé tartott a szertartásról, amikor két rendőr ráköszönt és karon fogták.

Több mint érdekes történetről számolt be a szerdai Zsaru Magazin, amelyben egy okirat-hamisító letartóztatásáról írnak, aki rendszeresen változtatgatta lakhelyét, ám a rendőrök fülébe jutott, hogy a férfi nősülni készül, ők pedig kaptak az alkalmon.

Az Index által idézett történet szerint az öcsödi G. Mihály és szerelme, valamint a násznép Szentes városának főtéren lévő házasságkötő teremnél gyűltek össze a múlt héten. A rendőrök ekkor már a helyszínen voltak, de csak tisztes távolságból figyelték az eseményeket, és vártak, míg az ifjú pár és kísérőik bemennek az épületbe. A zsaruk ezután minden oldalról lezárták a kivezető utakat, nehogy a vőlegény kereket oldjon.

A rendőrök úgy tervezték, hogy a polgári szertartás után, az utcán fogják el a közokirat-hamisításért körözött férfit, diszkrét körülmények között, ám ez végül mégsem így történt: G. Mihályra két nagydarab rendőr köszönt rá, majd karon fogták és megkérték, engedje el felesége kezét. A vőlegény a beszámoló szerint ezen annyira nem lepődött meg, engedelmeskedett a felszólításnak, így bilincs nélkül vitték el.

A násznép egy része nem is tudta, hogy G. Mihályt már régóta keresik a rendőrök, de végül őket is tájékoztatták a részletekről. A Zsaru Magazin szerint a hoppon maradt feleség először nem is akarta elhinni, hogy a férje a fogdán tölti a nászéjszakát.

A rendőrök szerint G. Mihály korábban többször egy rá hasonlító ismerőse nevét és személyi adatait használta fel, amikor eljárást folytattak ellene. Az idézésekre nem jelent meg, bujkálni kezdett, igazolványait pedig nem hordta magánál, nehogy lebukjon. Az anyakönyvvezetőnél viszont a valódi adatokat kellett megadnia, ez buktatta le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már csak ez hiányzott 2020-ra: kezdődik a parlagfűszezon

Már csak ez hiányzott 2020-ra: kezdődik a parlagfűszezon

Igazán szerencsés, aki most nyaral: jövő héten is marad a kánikula

Igazán szerencsés, aki most nyaral: jövő héten is marad a kánikula

Misa mackó, az első igazi olimpiai kabalafigura

Misa mackó, az első igazi olimpiai kabalafigura