szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az év egyik leghidegebb napján jutott eszükbe, hogy meglepjék otthon a szüleiket. Fagyási sérüléseket szereztek, kihűltek.

Nem vették észre egy szibériai óvoda dolgozói, hogy két ötéves kislány kisurrant a -45 Celsius-fokos hidegbe a minap. A gyerekek azt találták ki, hogy meglepik a szüleiket, így kísérő nélkül indultak haza. Az egyikük kesztyű nélkül, kedvenc játékát szorongatva, kesztyű nélkül.

Az egyik gyereknek, Lénának a hazafelé tartó úton – amelyet sosem tett meg korábban egyedül – három ujja fagyott meg, jelenleg az egyik jakutszki kórházban ápolják. Az anyja, Jevdokija Kutukova szerint még mindig sokkos állapotban van.

A nő akkor tudta meg, hogy a lánya eltűnt, amikor érte ment az óvodába, ám látta, hogy a gyerek kabátja nincs ott. Szólt az ott dolgozóknak, akik csak ez után vették észre, hogy Léna legjobb barátnőjének is nyoma veszett, és az ő szülei sem tudták, merre lehet.

Kutukovát a nagypapa hívta kisvártatva, aki elmondta, hogy Léna épp hazaért, zokog és összefagyott. Kiderült, hogy a gyereknek útközben egy járókelő adott egy sálat, hogy ne fázzon annyira.

A másik kislány eltévedt a sötétben, miután elindult az óvodából, és csak egy órával később találták meg: egy közeli házban keresett menedéket. "Hála az égnek, eszébe jutott, hogy bemegy valakihez. Neki szerencsére nincsenek fagyási sérülései, csak nagyon fázott" – mondta Kutukova a Siberian Timesnak.

Az óvodában vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, hogy juthattak ki észrevétlenül a gyerekek.

(BBC)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Oktatói Hálózat is támogatja a SZFE-sek október 23-i sétáját

Az Oktatói Hálózat is támogatja a SZFE-sek október 23-i sétáját

Százezer adag influenzavakcinát adott át az államnak a Sanofi

Százezer adag influenzavakcinát adott át az államnak a Sanofi

Puskával lőtte ki egy kutya szemét egy füzesabonyi férfi

Puskával lőtte ki egy kutya szemét egy füzesabonyi férfi