szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

59 új emoji bevezetését jelentette be a Unicode konzorcium. Egy vércsepp és vakvezető kutya is szerepelnek az új képek között.

Az év második felében már használhatóak lesznek a telefonjainkon a Unicode konzorcium új emojijai. 59 teljesen új ikont iktatnak be, de a gender és a bőrszín megjelölésére további 171 fejlesztés történt, így valójában 230 emojival lesznek gazdagabbak a készülékeink.

Az emojikészlet hatodik nagy frissítése ismét hiánypótlónak számít: megjelennek majd a valamilyen testi fogyatékosságot kifejező képecskék. Például a halláskárosodást és a művégtagot jelző emojik, a különböző kerekesszékek típusainak stilizált képei, vakvezető kutyák ikonjai is benne lesznek a csomagban. A menstruáció destigmatizációja érdekében bevezetik a havi ciklus emojiját is, amely ez esetben egy piros cseppecske lesz.

Ez az emoji a brit női jogvédő szervezetnek, a Plan International U.K.-nek köszönhetően kerül be a telefonokba: korábban online szavazást tartottak arról, hogy milyen képecskével lenne a legmegfelelőbb a menzesz közlése. A vércsepp alternatvája egy piros foltos bugyi volt, ezt azonban a Unicode konzorcium elvetette.

A további új ikonok között szerepel még a vidra, az orangután, a gofri, egy hindu templom, egy térdepelő ember, egy ásító arc, a flamingó és a balettcipők is.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Anyaszült meztelenül rohant egy férfi a laptopját lenyúló vaddisznó után

Anyaszült meztelenül rohant egy férfi a laptopját lenyúló vaddisznó után

Baleset történt az M7-esen, torlódik a forgalom a Balaton felé

Baleset történt az M7-esen, torlódik a forgalom a Balaton felé

"Örökbe fogadót mindenki ismer, de olyan nőt, aki lemondott gyerekéről, szinte senki"

"Örökbe fogadót mindenki ismer, de olyan nőt, aki lemondott gyerekéről, szinte senki"