szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az, hogy Kelly nem vár bocsánatkérést, ha másik szexuális bűnözőhöz hasonlítják.

Azonnali bocsánatkérést követel a brooklyni katolikus egyházmegye az NBC televíziótól és a Saturday Night Live kabarétól a legutóbbi műsoruk miatt.

A show-ban Pete Davidson komikus azt mondta, hogy a katolikus egyházat támogatni manapság olyan, mint amikor valaki még mindig R Kelly-rajongó. "Nem látok különbséget, legfeljebb hogy az egyikük sokkal jobb zenét csinál" – tette hozzá.

Az egyházmegye a honlapján tette közzé felháborodott reagálását, amelyben azt írják, ma az egyetlen elfogadható előítélet az, ha valaki a katolikusokkal szemben elfogult. A vicc szerintük milliókat sértett meg, és a gúnyolódás senkinek nem használ. Azt is írják, hogy az egyházat érintő pedofíliabotrányok szégyenletesek, és az ilyen viccelődés az áldozatokat is megalázza. Hozzáteszik, hogy egyházmegyéjük minden tőle telhetőt megtesz, hogy többet lehetőleg ne erőszakoljanak meg kisgyerekeket.

A tévé és a show stábja nem reagált.

A brooklyni az egyik legnagyobb amerikai katolikus gyülekezet. Egy hónapja derült ki, hogy csak ebben az egyházmegyében több mint száz pap követett el szexuális visszaéléseket kiskorúak ellen. (USA Today)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Publicus: Sok bizonytalan szavazna az ellenzékre, ha Karácsony kerülne szembe Orbánnal

Publicus: Sok bizonytalan szavazna az ellenzékre, ha Karácsony kerülne szembe Orbánnal

A rendőrség eloszlatott egy komoly tévhitet a gyorshajtásokról

A rendőrség eloszlatott egy komoly tévhitet a gyorshajtásokról

Az Európai Gyógyszerügynökség megkezdte a Szputnyik V vizsgálatát

Az Európai Gyógyszerügynökség megkezdte a Szputnyik V vizsgálatát