szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A börtönéveiről fog vicceskedve mesélni egy stand-up show keretében Ambrus Attila. Ha sikeres lesz az első ilyen fellépése, akkor még sorozat is lehet a performanszból.

Július végén whiskykóstoló estet tart Katona Csaba, az MTA BTK Történettudományi Intézet történésze, aki az ital történetét fogja bemutatni. Vendége stílusosan az egykori Viszkis, a jelenleg keramikusként dolgozó, korábban a celebvilágot is kipróbáló (a 2017-es Ázsia Expresszt Berki Krisztián és Ambrus párosa nyerte) Ambrus Attila lesz, aki pedig arról fog mesélni, hogy miként tudta átvészelni a börtönéveket – írja a Bors.

Ambrus Attila szerint, míg Katona Csaba a whiskytörténelem szakértője, addig ő a whiskyivás gyakorlati részét és az esetleges rossz mellékhatásokat ismeri inkább. "Ez nem egy bankrabló vagy szabadulótanfolyam lesz, hanem a whiskykultúráról lehet majd információkhoz jutni, én pedig esetleg elmesélem azt, hogyan tudtunk a börtönbe piát csempészni, illetve hogy egyáltalán minek köszönhetően lettem én a Viszkis. Közben próbálunk viccesek lenni, és komoly tanulságokat is le lehet majd vonni, például, hogy piásan soha ne üljünk volán mögé" – mondja a lapnak.

Megemlíti azt is, hogy a börtönben szilveszterkor is a Rádiókabarét hallgatta, egyébként pedig Hofi Géza volt a kedvenc humoristája. Mikor szabadult, Fábry Sándor meghívta őt a Rádiókabaréba, de akkor a lehetőséget Ambrus Attila még visszautasította. "Nemet mondtam neki, mivel egyrészt nincs annyi jó poénom, hogy egy félórás műsort kitöltsek vele, másrészt nem biztos, hogy azok is élveznék a vicceimet, akiket kiraboltam. Nagyon észnél kellett volna lennem, hogy mit és miként mondok, és a szerepléssel sokkal több kárt okoztam volna magamnak és másoknak, mint hasznot."

Ha az első, nevével fémjelzett, hatvanfős est sikeres lesz, akkor rendszeressé válhat a Viszkis-stand-up.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A britek beelőznek: ott már este tízkor zárniuk kell a kocsmáknak és éttermeknek

A britek beelőznek: ott már este tízkor zárniuk kell a kocsmáknak és éttermeknek

100 ezer eurós kártérítést követelnek az Ischglben megfertőződött síelők

100 ezer eurós kártérítést követelnek az Ischglben megfertőződött síelők

Matolcsy nem akarta látni, hogy jön a recesszió, de most rájött, hogy itt van

Matolcsy nem akarta látni, hogy jön a recesszió, de most rájött, hogy itt van