szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szülei nem tudtak róla, hogy Magyarországon van, a német rendőrök már eltűntként keresték.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei kedd éjszaka a Keleti pályaudvar aluljáró szintjén felfigyeltek egy kisfiúra. Amikor a rendőrök megkérdezték tőle, hogy hol vannak a szülei, kiderült, hogy a gyermek csak németül beszél, nincsenek nála iratok.

A kisfiú azt mondta a rendőröknek, hogy azért jött vonattal Budapestre, mert látni szerette volna a fővárost, semmilyen ismerőse nem él itt, és a szülei sem tudnak arról, hogy Budapesten van.

A járőrök bevitték a kisfiút a VII. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol a kollégák felvették a kapcsolatot a német hatósággal és a szüleivel.

A német rendőrök eltűntként keresték.

Az erzsébetvárosi rendőrök gondoskodtak a gyermek ellátásáról, és ideiglenesen egy gyermekvédelmi intézetbe vitték, ahonnan az édesapjával szerda délután hazautaztak.

(Police.hu)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így játsszuk el, hogy sikeresek vagyunk!

Így játsszuk el, hogy sikeresek vagyunk!

Bíróságon támadja meg a sztrájkot az SZFE fölé kinevezett kuratórium ügyvédje

Bíróságon támadja meg a sztrájkot az SZFE fölé kinevezett kuratórium ügyvédje

Ónody Gomperz Tamás: A romlottak diadala

Ónody Gomperz Tamás: A romlottak diadala