szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gondozókat sokkolta az eset.

Néhány nappal a szülés után felfalta két újszülött kölykét a lipcsei állatkert oroszlánja - írja a CNN.
Kigali első alkalommal lett anya, a lipcsei állatkertben 15 éve nem született egyetlen oroszlán sem. Maria Saegebarth, az állatkert szóvivője elmondta, az oroszlán kezdetben gondoskodott a kölykökről.

Néhány nappal a szülés után felfalta két újszülött kölykét a lipcsei állatkert oroszlánja – írja a CNN.

Kigali első alkalommal lett anya, az állatkertben 15 éve nem született egyetlen oroszlán sem. Maria Saegebarth, az állatkert szóvivője elmondta, az oroszlán kezdetben gondoskodott a kölykökről.

Hétfőn Kigali egész nap rendesen evett és nem viselkedett szokatlanul, estére azonban felfalta mindkét kölykét. Az állatkert a Facebookon jelentette be a szomorú hírt, mint írták, a gondozókat sokkolta az eset.

Az állatkert hozzátette: a boncolásra semmi esély, pedig ebből kiderülhetne, hogy esetleg az oroszlánkölykök valamilyen születési rendellenessége váltotta-e ki Kigali tettét.

Maren Huck, aki állati viselkedésökológiát tanít a Derby Egyetemen, a CNN-nek elmondta, a vadonban is előfordul, hogy az oroszlánok megeszik a kölykeiket, bár ez fogságban gyakoribb. Más fajoknál, például a házimacskáknál is megtörténhet ilyen eset, az első alkalommal anyává váló macskák nagyobb valószínűséggel falják fel a kölykeiket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Más csatlakozót képzelt el az iPhone-okra az Apple

Más csatlakozót képzelt el az iPhone-okra az Apple

Operatív törzs: Öt város szennyvizében is megtalálták már a brit mutánst

Operatív törzs: Öt város szennyvizében is megtalálták már a brit mutánst

Szén-monoxid-mérgezés miatt hat embert kórházba vittek egy budapesti társasházból

Szén-monoxid-mérgezés miatt hat embert kórházba vittek egy budapesti társasházból