szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vélhetően egy elefántborjú csúszott bele először a vízesés szakadékába a thaiföldi Khao Yai Nemzeti Parkban, őt próbálta megmenteni a másik öt, felnőtt elefánt.

A Pokol Vízesésébe (Haew Narok) csúszott bele egy hároméves elefántborjú, majd a megmentésére igyekvő öt, kifejlett példány is elpusztult a vízesésben a thaiföldi Khao Yai Nemzeti Parkban. A helyi hatóságok mindössze két elefántot tudtak megmenteni, ezek az állatok is már a vízesés körüli csúszós sziklákon egyensúlyoztak, mikor rájuk találtak – írja a BBC.

A hatóságokat helyi idő szerint szombaton hajnalban riasztották azzal, hogy elefántok egy csoportja nem tud továbbhaladni a vízesés miatt. Mire a segítő emberek kiértek, hat elefánttetemet találtak a helyszínen. A csordából két példányt sikerült megmenteni, őket egyelőre megfigyelés alatt tartják, mert valószínűleg nehezen fogják viselni, hogy elvesztették a társaikat. Az elefántok azért mozognak csordában, mert így tudnak egymás számára védelmet biztosítani, és az élelemforrást is így találják meg könnyebben. Kutatók szerint az elefántok képesek gyászolni.

A Pokol Vízesését nem véletlenül nevezik így: nem ez az első eset, hogy állatok pusztultak el benne. 1992-ben például nyolc elefánt halt meg ott.

Edwin Wiek thaiföldi állatvédő szerint nem nagyon van mit tenni a hasonló tragédiák elkerülése érdekében, ez a "természet rendje" szerinte. A BBC megjegyzi, hogy Thaiföldön körülbelül 7000 elefánt élhet, felük fogságban van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Komoly szigorításokról értesült az Index

Komoly szigorításokról értesült az Index

Túlzottan beépített, forgalmas – a Fertő tavi beruházást kifogásolja egy nemzetközi szervezet

Túlzottan beépített, forgalmas – a Fertő tavi beruházást kifogásolja egy nemzetközi szervezet

Müller Cecília Novák Katalin és Orbán Ráhel nyomába eredt

Müller Cecília Novák Katalin és Orbán Ráhel nyomába eredt