szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Auschwitz-Birkenau Emlékhely és Múzeum hívta fel a figyelmet a különösen gyomorforgató karácsonyi dekorációkra. Az Amazon azóta levette a termékeket.

Auschwitzról készült fotókkal ellátott karácsonyfa-díszek és sörnyitó is szerepelt azok között a termékek között, amelyeket az Amazonon árultak. Miután a lengyel Auschwitz-Birkenau Emlékhely és Múzeum felhívta erre a webáruház figyelmét, az Amazon eltávolította a termékeket a platformról. A múzeum közölte, hogy felforgató és tiszteletlenség az áldozatokkal szemben ilyen árucikkeket forgalmazni.

Nem sokkal ezután a lengyel intézmény egy újabb Twitter-posztban ismét jelezni kényszerült, hogy bár a megsemmisítő táborral "díszített" dekorációk lekerültek az Amazon oldaláról, további, hasonlóan ízlésetelen termékekre lettek figyelmesek az online piactérben, amelyek – úgy látszik – nem szúrják az Amazon üzemeltetőinek a szemét. Az amerikai cég ezt követően ismét lépett az ügyben, és eltávolította azt az egérpadot, amelyre szintén egy Auschwitz-Birkenauról készült fotó volt rányomtatva.

Az Amazon egyik szóvivője a Metro nevű lappal közölte, hogy minden eladónak követnie kell az Amazon eladási előírásait, és aki ezt nem teszi, annak eltávolítják a felhasználói fiókját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most cselekedjen, ha már rég nem nézett rá Google-fiókjára – különben törlik

Most cselekedjen, ha már rég nem nézett rá Google-fiókjára – különben törlik

Dehogy halott a dízel: teszten az új BMW 530d kombi

Dehogy halott a dízel: teszten az új BMW 530d kombi

Egy nyúlra célzott, de a hajtót találta el a rendőr a vadászaton

Egy nyúlra célzott, de a hajtót találta el a rendőr a vadászaton