szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Most a víz és a hüllők elől kell menteni őket.

Megérkezett a felhőszakadás Ausztráliába, ami jó hír a leküzdhetetlennek bizonyult bozóttüzektől sújtott kontinensnek. A tüzek nemcsak emberek halálát és anyagi kárt okozott, hanem a vadvilágot is megtizedelte, a megégett koalák fotói bejárták a világsajtót.

Új-Dél-Walesben egy állatkertben a gondozóknak most az áradás elől kellett kimenekíteni a magatehetetlen koalákat. A közönségkedvenc állatkákkal sok gond van a természeti csapások közepette, mivel a lassú és aluszékony mackók maguktól a tűzből sem tudnak elmenekülni, és étrendjük miatt az éhhalál is hamar utoléri őket, ha nem jutnak eukaliptuszhoz.

Az áradással ráadásul megjelentek a jóval életrevalóbb aligátorok is, amelyeket az állatkert dolgozóinak seprűnyéllel és rugdosással kellett elzavarni, hogy meg ne egyék a koalákat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!