szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A másfél évvel ezelőtti feljelentés után azonban nagyon hamar kiderült, hogy nem volt igaz az állítás.

A rendőrség 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a kunágotai református lelkészt, akit nevelt lánya vádolt meg szexuális erőszakkal. Az ügyészség szerint csak így előzhető meg, hogy a férfi akadályozza a nyomozást.

A lelkész felesége az RTL Híradónak azt mondta, hogy biztos férje ártatlanságában. A békési református egyházmegye esperese is tűzbe tenné érte a kezét. Katona Gyula szerint a férfival soha semmilyen probléma nem volt, munkájára nem érkezett panasz.

Az esperes szerint a lelkész másfél éve már bekerült egy hasonló helyzetbe, amikor ugyanez a fiatalkorú nevelt lánya tett ellene feljelentést, de nagyon rövid idő alatt kiderült, hogy nem volt igaz az állítás. A lány a gyámügyesek közbenjárására akkor a  családnál maradhatott, sőt nővérét is magukhoz vették.

Katona Gyula bízik benne, hogy ez történhetett most is.

A békési egyházmegye közleményében azt írta, hogy a letartóztatott lelkész ügyében ők is vizsgálatot indítottak, melynek idejére szolgálatát felfüggesztették. Ha bebizonyosodik ártatlansága, visszahelyezik, ha nem, akkor elbocsátják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Civilek arra kérik a kormányt, hogy hosszabbítsa meg az április végén lejáró kilakoltatási moratóriumot

Civilek arra kérik a kormányt, hogy hosszabbítsa meg az április végén lejáró kilakoltatási moratóriumot

Újabb szentségtörés: itt az összkerekes BMW M3 és M4

Újabb szentségtörés: itt az összkerekes BMW M3 és M4

Jön a vezeték nélküli fejhallgató, amit fénnyel is lehet tölteni

Jön a vezeték nélküli fejhallgató, amit fénnyel is lehet tölteni