szerző:
-t-
Tetszett a cikk?

Egyre nagyobb keletje van azoknak a dizájncipőknek az Egyesült Államokban, amelyeket különböző sütemények, torták és fagylaltkreációk ihletnek.

A lábbelik és a hozzájuk passzoló kiegészítők – táskák, pénztárcák, övek – tervezője és készítője, a 35 éves Chris Campbell nem titkolja, az inspirációt az adja neki, hogy mindig is imádta az édességeket. Az édesszájú mester, aki feleségével együtt viszi igen sikeres vállalkozását, művészeti tanulmányait követően 2013-ban alapította meg a floridai Orlandóban bejegyzett cégét, a Shoe Bakery-t. A szó szerinti Cipőpékség különleges lábravalói azonban igazán felkapottak az utóbbi években lettek, az egyedi megrendelések mellett Campbellék már több cipőboltot is nyitottak.

©

A dizájner „cipőpék” – vagy inkább cukrász – szerint minden nő megérdemli, hogy senki máséra nem hasonlító cipője legyen. Ezért kifogyhatatlan az ötletekből, amelyekből azért több száz sütemény, torta és fagylalt fényképét is begyűjtötte. Az egyébként kézzel készített női cípők díszítésénél igyekszik elérni a háromdimenziós hatást. Törekszik arra, hogy a tortakrém, a megformázott virágdíszítések, gyümölcsök, a csokoládéforgács vagy marcipándíszek is szinte életre keljenek topánjain.

Chris Campbell cipői nemcsak különlegesek, de állítólag kényelmesek is. Az általa megcélzott korosztály a 18-40 éves korú nők. Vásárlói az extravagáns kellékeket kedvelők, de veszik a tortás/sütis cipőket ajándékként és alkalmi viseletként is, főként esküvőkre.

©

Ha valaki kedvet kapna Shoe Bakery-cipőre, szerintünk ne késlekedjen, küldjön a mesternek rigójancsi-, dobostorta-, Rákóczi-túrós-, Gundel-palacsinta- vagy éppen forgácsfánkképet, hátha a magyar cukrászati termékektől is inspirációt kap. Netán még cserébe az árból is enged, ugyanis egy-egy cukrászcipő ára a 650 dollárt (közel 200 ezer forint) is eléri.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!