szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az olasz származású műsorvezető, étteremtulajdonos szerint a koronavírus-járvány elleni küzdelem egy próba a társadalomnak, hogy tudja-e tisztelni az időseket.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

"Ilyenkor az idős embereket védeni kell, akik már megéltek mindent. Látták eltűnni a szeretteiket, láttak elmúlni egy háborút. Ők láttak már mindent, ami nekünk nem adódott, hála a jó Istennek" – nyilatkozta a koronavírus kapcsán a Heteknek Gianni Annoni műsorvezető.

"Jó lenne ebben az időben néhányszor fölfele nézni és megtanulni, hogy ki az az Isten" – magyarázta műsorvezető, aki szerint most az a legfontosabb, hogy erőt kell meríteni egymásból. Szerinte most ebben az időszakban az idősek is sokat tudnak segíteni a bölcsességükkel.

Úgy véli, egy új világ jön, nem lesz minden ugyanaz, ami volt. "Meg fogunk becsülni sok mindent, ami eddig nem volt jó" – magyarázta.

"Mindenki el fogja kezdeni kritizálni a gyenge pontjainkat, de minek? Összességében nem politizálunk ma, egymásért vagyunk, együtt kell érezni" – folytatta.

Gianni azt is elmondta, hogy mennyire hálás, hogy 24 évvel ezelőtt Magyarországra költözött, úgy véli, nem szabad azt csinálni, amit az olasz honfitársai tettek. "Borzasztó, hogy egyik este még velünk vannak a szeretteink, másnap már nem. Tragikus, hogy nem fogunk tudni elbúcsúzni sokaktól" – hangsúlyozta.

Hozzátette, szerinte azért kell most egy kis ijesztés, hogy érezzük a felelősséget.

A fiatalok ki fogják bírni, erősek, de ne felejtsük el: ez egy próba a társadalomnak is, hogy tudja-e tisztelni az időseket

– fogalmazott. Gianni szerint az otthonmaradás nem lesz könnyű, de "újra meg kell majd ismerkedni a feleségeinkkel, gyermekeinkkel".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!