szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A panamai kormány szerint ezzel is csökkenthető a fertőzés terjedése.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A panamai kormány hétfőn szigorú karanténintézkedésekről határozott, melyek legalább 15 napig lesznek érvényben – írta a France24.

Az új intézkedések lényege, hogy a lakosság férfi és női tagjai eltérő napokon mehetnek csak az utcára – például boltba vagy gyógyszertárba – és mindannyian maximum két órát tölthetnek a szabadban.

A férfiak kedden, csütörtökön és szombaton léphetnek ki otthonuk ajtaján, a nők pedig hétfőn, szerdán és pénteken. Vasárnap senki nem hagyhatja el a lakását. Az előírások csak a közszolgákra és a nélkülözhetetlen feladatot ellátókra nem vonatkoznak.

Panamában eddig 27-en haltak bele a koronavírus okozta fertőzésbe, 43 embert az intenzíven kezelnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!