szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Blikk úgy tudja, hamarosan ismét munkába áll a sorozat stábja – igaz, nagyfokú biztonsági előírások mellett.

Sok más sorozathoz hasonlóan a Barátok közt forgatása is leállt a koronavírus-járvány miatt, a Blikk azonban úgy tudja, hogy ennek hamarosan vége, az RTL Klub produkciójánál már azt készítik elő, hogy ismét munkába állhasson a stáb, és új epizódok készülhessenek.

A Blikk információi szerint a biztonsági intézkedések részeként a színészeken például koronavírustesztet is elvégeznek, mert a forgatásokon csak az vehet részt, aki negatív eredményt produkál, hogy ne veszélyeztesse a többieket.

A sorozatban szereplő Rékasi Károlyt ez még nem feltétlenül nyugtatja meg, ő levélben kért további információkat a munkakörülményekről. „Elküldtem a produkció részére a kérdéseimet, többek között azt, hogy mi változott a vírushelyzetben a leállás óta, ami indokolja az újrakezdést? Igen, dolgoznék, örömmel és szívesen, de sem fertőzött, sem mást megfertőző személy nem szeretnék lenni” – mondta a Blikknek Rékasi, aki szerint a szűrés egy adott pillanat állapotát tükrözi, a következő percben bárki hordozóvá, fertőzővé válhat.

Nem lenne jó, ha egy esetleges újraindulás után pár héttel leállnánk, mert a fertőzés ellehetetleníti a forgatást. Én például erőteljesen, elöl képzett hangokkal, néha „köpködve” beszélek, hiszen Bartha Zsolt indulatos karakter, így rossz érzést kelthet a kollégákban a cseppfertőzés veszélye

– mondta, hozzátéve, hogy ha a produkció nem tudja kialakítani a lehető legnagyobb biztonságot garantáló stratégiát, nem fog tudni rendelkezésre állni.

A sorozat gyártója, az UFA Magyarország közölte: a munkavégzés akkor indul újra, ha minden kétséget kizáróan látják, hogy a forgatás a legnagyobb biztonságban folyhat.

 

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kapott mostanában értesítést a Spotify-tól? Akkor az ön jelszavát is ellophatták

Kapott mostanában értesítést a Spotify-tól? Akkor az ön jelszavát is ellophatták

Robottal ütjük a nyomukat: hogyan is jártak az ősemberek?

Robottal ütjük a nyomukat: hogyan is jártak az ősemberek?

7 milliárd forintos támogatást kap a divatipar

7 milliárd forintos támogatást kap a divatipar