szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Párizs fő látványosságának díszkivilágításához ezúttal hozzátartozott egy óriási kivetítő is, rajta az egészségügyben dolgozók arcképével.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Hetek óta nem volt olyan alacsony a COVID-19 betegségben elhunytak száma Franciaországban, mint vasárnap, de még így is 70 halálos áldozatról számoltak be. Eddig több mint 26 ezren hunytak el a koronavírus-járvány következtében az országban, a fertőzéssel szembeni küzdelem frontvonalában pedig egészségügyi dolgozók, pedagógusok, futárok, bolti eladók és a köztisztaságért dolgozó emberek harcolnak.

Előttük tisztelgett Párizs vasárnap, amikor az Eiffel-tornyon egy kivetítőn a felsorolt szakmák képviselőinek portréit mutatták be, a kivetítő felett pedig a nemzeti zászló lobogott.

Franciaország is elkezdett lazítani a szigorításain, kinyithattak a nem létfontosságú üzletek, és néhány általános iskolába már visszatérhettek a gyerekek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rogán Antal és köre külön kategória lehetne a Szerencsejáték Zrt. cégének támogatási listáján

Rogán Antal és köre külön kategória lehetne a Szerencsejáték Zrt. cégének támogatási listáján

Soron kívül oltották be a gyöngyösi polgármestert

Soron kívül oltották be a gyöngyösi polgármestert

A kutya vacsorája: a zárva tartás nagy átrendeződést hoz a vendéglátós piacon

A kutya vacsorája: a zárva tartás nagy átrendeződést hoz a vendéglátós piacon