szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Külön lesz egy nyilvános megemlékezés is, ahol a tisztelői leróhatják a kegyeletüket.

Benedek Tibor családja a Bors információ szerint szűk körben szeretne búcsúzni a 47 éves korában hosszú betegség után elhunyt vízilabdázótól. Lehetőséget biztosítanak ugyanakkor arra, hogy a rajongók, az egykori sporttársak is leróhassák a tiszteletüket Benedek előtt. Ez valószínűleg egy szabadtéri helyszínen történhet majd meg, ahol a távolságtartás szabályai mellett is sok ember elfér. A Bors szerint a Margitsziget és a Komjádi uszoda előtti parkoló látszik esélyes helyszínnek, a döntés pedig várhatóan napokon belül megszületik.

A háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnokot saját halottjának tekinti az EMMI (Emberi Erőforrások Minisztériuma) és a MOB (Magyar Olimpiai Bizottság) is, de a Bors úgy tudja, hogy a család maga kívánja finanszírozni a temetési ceremóniát.

Benedek Tibort a nyilvános búcsúztató után temetik majd el zárt körben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!