szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Dumitru Comanescu 111 évet élt.

Száztizenegy éves korában elhunyt Dumitru Comanescu, a világ legidősebb férfija – tájékoztatott az a bukaresti öregotthon, ahol Comanescu élt.

A Transindex azt írta: Dumitru Comanescu 1908. november 8-án született a dél-romániai Draganeasa községben. 1933-ban lett okleveles agrármérnök, attól kezdve hetven éven át, egészen 95 éves koráig dolgozott.

Comanescu halálával a világ legidősebb férfija a spanyol Saturnito de la Fuente lett, aki februárban ünnepelte a 111. születésnapját. A világ ötven legidősebb embere között egyetlen férfi sincs. A legidősebb a japán Tanaka Kane, aki januárban lett 117 éves.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI / hvg.hu Tech

A tudósok szerint sem lehetetlen 122 évig élni

További dokumentumok és matematikai modellek is megerősítik, hogy valóban élhetett 122 évig és 164 napig Jeanne Calment, a több mint két évtizede elhunyt francia asszony, akit a világ eddig ismert leghosszabb életű embereként tartanak nyilván - állítja egy hétfőn publikált nagyszabású kutatás.