szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Legkevesebb 50 laptop, tablet és egyéb eszköz tűnt el még áprilisban, de erről nem tájékoztatta az EP tagjait a biztonsági szolgálat. Ezért az Európai Parlament egyik tagja nyomta meg a vészcsengőt: a YouTube-ra is feltett egy képes beszámolót a lopásról.

Két laptomom tűnt el - számolt be a Politico-nak Nico Semsrot német honatya. Elmondása szerint a betörők szisztematikusan átkutatták az irodákat hiszen a laptopokat és a tableteket elzárva tartották. "Ez óriási botrány! Nem tudom, hogy a többiek miért fogják be a szájukat hiszen a lopások 40-100 EP képviselőt érintenek!"- hangsúlyozta a képviselő.

David Sassoli, az EP elnöke a koronavírus-válság miatt már márciusban elrendelte a brüsszeli központ lezárását. Arra kérte a képviselőket, hogy otthon dolgozzanak. A parlament szóvivője most úgy nyilatkozott, hogy már áprilisban észrevették a lopásokat.

A biztonsági szolgálat ezt követően növelte az őrjáratok számát és fokozta a parlament épületének őrzését. A DG Safe, a parlament biztonsági szolgálata keresi a tolvajokat- szorosan együttműködve a brüsszeli rendőrséggel - mondta a szóvivő, aki szerint mintegy 50 képviselő lehet érintett.

"Jelen pillanatban még nem tudjuk, hogy elszigetelt esetekről van szó vagy pedig kiterjedt akcióról"- nyilatkozta a Politico-nak Vera Charanzova cseh képviselőnő, aki a biztonságért felelős alelnök. Arra buzdította képviselőtársait, hogy tegyenek bejelentést: kinek mije tűnt el a parlament épületében amíg az le volt zárva a koronavírus-járvány miatt.

Az Európai Parlament nem kis összeget, évi 23 millió eurót fordít az épületeinek biztonságára. A biztonsági szolgálatnak 756 tagja van, de ennek ellenére máig nem tudja senki: ki vitt el 50 laptopot és tabletet az Európai Parlament épületéből még áprilisban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megtilthatja-e a munkaadó, hogy a dolgozók elárulják, mekkora a fizetésük?

Megtilthatja-e a munkaadó, hogy a dolgozók elárulják, mekkora a fizetésük?

Rengeteg esőre, viharokra figyelmeztet a meteorológia

Rengeteg esőre, viharokra figyelmeztet a meteorológia

Két napig várt otthon a koronavírustesztre, aztán felhívták, hogy várjon még

Két napig várt otthon a koronavírustesztre, aztán felhívták, hogy várjon még