szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A londoni Sohóban szórakozó embereket szemmel láthatóan nem különösebben foglalkoztatták a társas távolságtartás szabályai.

Lazítottak Angliában is a koronavírus miatt bevezetett intézkedéseken, így három hónap után először nyithattak ki szombaton a szórakozóhelyek, a kocsmák, éttermek és a mozik. A BBC szerint még így is a helyek körülbelül 30 százaléka döntött úgy, hogy egyelőre kivár, és nem nyit ki.

A londoni Sohóban, a brit főváros belvárosi bulinegyedében viszont valószínűleg nagyon jól jártak azok a bárok, amelyek mégis beengedték a vendégeket: a közösségi médiás beszámolók alapján elözönlötték az emberek a városrészt.

A videók és a fényképes posztok tanúsága szerint a szórakozni vágyók magasról tettek a társas távolságtartás szabályaira és az ajánlott maszkviselésre is. Az egyik kommentelő azt írja, hogy a Sohóban hatalmas sorok voltak szombaton mindenütt, megállás nélkül lehetett valahonnan hallani a szirénát, mindenhol testek és hányásmaradványok voltak.

©

Mások a londoni tömegünnepet legalábbis a karácsonyhoz hasonlították, vagy ahhoz, mint amikor Angliba bajnokságot nyer. A legalább egy méteres távolságot képtelenség volt tartani ekkora tömegben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Súlyosan megrongálódott a világ egyik legfontosabb rádióteleszkópja

Súlyosan megrongálódott a világ egyik legfontosabb rádióteleszkópja

A BKK figyelmeztet, leszállíthatják azt, akin nincs maszk

A BKK figyelmeztet, leszállíthatják azt, akin nincs maszk

Így lett az aranybefektetés mindenkié

Így lett az aranybefektetés mindenkié