szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lengyel Fiorella hiába mondott fel budapesti munkahelyén és költözött Ausztriába, zaklatója oda is követte.

Lengyel Fiorellát hat éve zaklatja egy férfi, történetéről az RTL Klub Fókusz című műsora számolt be. A riportból kiderül, hogy a nő azóta félelemben és szorongásban él, zaklatója azonban szabadlábon van.

A férfi 2014-ben, egy kávézóban szúrta ki magának a nőt, és először üzenetekkel kezdte bombázni őt a Facebookon – hat év alatt több ezret küldött, kamuprofilokon keresztül. A nő egy évig azt sem tudta, ki a zaklatója. Azóta nemcsak ír neki, hanem követni is kezdte őt.

Lengyel Fiorella másfél év után ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, de addigra már a húgát is követni kezdte a férfi. A zaklató tavaly májusban bíróság elé került, egy év hat hónap felfüggesztettet kapott. De ezt követően sem hagyott fel a zaklatással, ezért a nő felmondott budapesti munkahelyén és Ausztriába költözött.

Azonban a férfi oda is követte. Ismét feljelentést tettek ellene, mert miközben a nő kutyáját sétáltatta, a férfi megfogta a kezét. Közben Lengyel Fiorellának barátja lett, ami annyira felbőszítette a zaklatót, hogy azzal fenyegette őket, hogy meg fogja verni. Pár héttel később aztán bekövetkezett, amitől az egész család tartott.

Egy kereszteződésben állítólag direkt nekik tolatott a zaklató, majd megragadta a nő nyakát, a barátját pedig úgy megütötte, hogy az hátraesett, beverte a fejét és eszméletét vesztette. Az első vizsgálatok szerint vérömleny keletkezett az agyában.

Ekkor a rendőrök bilincsben vitték el a zaklatót, de pár napra rá kiengedték. Nem sokkal utána megverte a nő egyik testvérét. Lengyel Fiorella úgy érzi, a zaklató tönkretette az életüket, rettegésben élnek, sehová nem mer elmenni sötétedés után.

A riportban megszólal a nő ügyvédje is, szerinte szerencsés véletlen, hogy a férfi tetteinek eddig nem lett komolyabb következménye. Megjegyezte, még csak távoltartási végzést sem rendeltek el vele szemben. Ráadásul a fent ismertetett bántalmazásokat már úgy követte el, hogy feltételesen van szabadlábon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
800 lóerős hibrid lehet az új Mercedes S-osztály csúcsmodellje

800 lóerős hibrid lehet az új Mercedes S-osztály csúcsmodellje

Sok külföldi munkás és sofőr van a bejrúti robbanás áldozatai között

Sok külföldi munkás és sofőr van a bejrúti robbanás áldozatai között

A magyar uniós biztos is elítélte a belarusz tüntetők véresre verését

A magyar uniós biztos is elítélte a belarusz tüntetők véresre verését