szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy csapat skót pedofilvadász ellen indított pert egy lebuktatott férfi, de veszített.

Döntött a brit legfelsőbb bíróság a pedofilvadászok ügyében: az aktivisták nem sértenek személyiségi jogokat – írja a The Independent.

Az ügy előzménye, hogy egy férfit azután ítélt el a bíróság, miután egy magát 13 éves fiúnak álcázó pedofilvadász aktivista lebuktatta. Egy glasgow-i vasútállomásra beszélték meg a találkozót, de a fiú helyett egy csoport pedofilvadász fogadta, akik nem engedték el, amíg a rendőrök ki nem értek. Az egészet élőben közvetítették a közösségi médiában.

Erre válaszul a férfi pert indított a pedofilvadászok ellen, mondván, megsértik a magánélete védelmének jogát.

A bíróság azonban egyhangúlag úgy döntött: elutasítják a beadványát. Az indoklás szerint a hatóságoknak különösen nagy felelősségük védeni a gyerekeket attól, hogy felnőttek szexuálisan kihasználják őket, a gyerekek ehhez fűződő joga fontosabb, mint a magánélet védelme.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fleck Zoltán hvg360

Mihez képest mennyi a pedofil Kaleta Gábor büntetése? – Jogtudományi háttér

Összehasonlítható-e egy pedofil képeket gyűjtögető cselekménye egy közlekedési szabálysértőével? Pénzbüntetésnél lehet-e azt mondani, hogy X összeget ér egy elkövetés? És miért annyit? Hogy lehet a málna ilyen drága, ha a répa csak ennyi? Sokan piaci szemlélettel ítélkeznek az ítéletekről, de a büntetőjog összetettebb dolog. Ezt világítja meg ebben az írásban Fleck Zoltán jogszociológus, az ELTE tanára.

Lengyel Miklós Élet+Stílus

Elkapták a világ egyik legkeresettebb pedofil bűnözőjét

Két gyereket megerőszakolt és a jeleneteket filmre vette és terjesztette a 40 éves francia férfi – mondta az ügyész Bordeaux-ban. 2014 óta vett részt egy pedofil hálózatban, ahol több ezer ember számára készített videókat a darkneten. Egy francia rendőr beépült a hálózatba, és így sikerült lebuktatni a férfit, aki mindent bevallott.

Ujhelyi a független sajtóért aggódik: pályázatokat ajánl az újságíróknak, és előfizetésre kéri az olvasókat

Ujhelyi a független sajtóért aggódik: pályázatokat ajánl az újságíróknak, és előfizetésre kéri az olvasókat

A járvány történelmi, a vártnál nagyobb pofont adott a magyar gazdaságnak

A járvány történelmi, a vártnál nagyobb pofont adott a magyar gazdaságnak

Mozgolódnak Mészárosék: Felcsútról Budapestre költöztették egyik cégüket

Mozgolódnak Mészárosék: Felcsútról Budapestre költöztették egyik cégüket