szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A volt first lady nehezen dolgozza fel a történéseket a világban.

Black Lives Matter
Hónapok óta folynak a zavargások az USA-ban és több más országban az elharapózott rendőri brutalitás és az intézményes rasszizmus miatt. Az afroamerikaiakkal való egyenlő bánásmódért küzdő radikális mozgalom, a Black Lives Matter égisze alatt zajló tüntetések azt követően erősödtek fel, hogy amerikai rendőrök intézkedés közben megöltek több, fegyvertelen afroamerikait. A legfrissebb fejleményeket cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

A koronavírus-járvány, az Egyesült Államokban felszínre törő faji problémák és a Trump-kormányzat „képmutatása” enyhe depressziót idézett elő Michelle Obamánál. Erről maga a volt first lady beszélt a szerdán megjelenő podcastjában, csüggesztőnek nevezve mindazt, amit maga körül lát.

Obama azt mondta, hogy ez az állapot az alvására is hatással van, sokszor felébred az éjszaka közepén, mert épp aggódik valami miatt, vagy egyszerűen csak azt érzi, hogy súly nehezedik rá.

„Megtapasztaltam én is az érzelmi hullámvölgyeket, amelyeket talán mindenki, amikor egyszerűen nem érzed, hogy önmagad lennél, és néha… volt egy-egy hét, amikor meg kellett adnom magam ennek, amikor megpróbáltam nem szigorú lenni magamhoz” – magyarázta.

A volt first lady elismerte, hogy a Black Lives Matter tüntetések, a folytatódó zavargások is kihatottak a hangulatára: „Azt kell mondanom, hogy a hírekre ébredni, látni azt, hogy ez a kormányzat hogy reagál vagy nem reagál, olvasni arról, hogy egy fekete embert ismét nem vettek emberszámba, bántották vagy megölték, vagy hamisan vádolták valamivel, egyszerűen kimerítő. És olyan súlyt tett rám, amelyet jó ideje nem éreztem az életemben.”

Michelle Obama szerint a járvány lehetőség arra is, hogy mindenki eldöntse, miként akar majd élni az új világban. „Mert egy új világ lesz” – mondta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Mercedes szupermodern lágyhibrid benzinmotorját is kinyírta a CO2-kvóta

A Mercedes szupermodern lágyhibrid benzinmotorját is kinyírta a CO2-kvóta

Hatalmas ügynökös lebukással búcsúzott az NDK parlamentje – 1990. szeptember 28.

Hatalmas ügynökös lebukással búcsúzott az NDK parlamentje – 1990. szeptember 28.

Öt kamion csattant össze az M70-esen

Öt kamion csattant össze az M70-esen