szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Caesar a legfeszültebb helyzeteket is oldani tudja.

Black Lives Matter
Hónapok óta folynak a zavargások az USA-ban és több más országban az elharapózott rendőri brutalitás és az intézményes rasszizmus miatt. Az afroamerikaiakkal való egyenlő bánásmódért küzdő radikális mozgalom, a Black Lives Matter égisze alatt zajló tüntetések azt követően erősödtek fel, hogy amerikai rendőrök intézkedés közben megöltek több, fegyvertelen afroamerikait. A legfrissebb fejleményeket cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Bármennyire is feszültek volt a Portlandben zajló tüntetések, ott ahol Caesar McCool felbukkant, egyből valamiféle nyugalom szállta meg a környéket. A Washington Post ezért egyértelműen a nyugdíjba vonult hatéves argentin lámát teszi felelőssé.

Caesar ugyanis terápiás láma, és az egyik erőssége, hogy ölelések útján nyújt érzelmi támogatást. Ennek megfelelően az emberek még a tüntetéseken is sorban állnak, hogy megkapják a lámaölelés-adagjukat, akárhányszor Caesar felbukkan.

Ezek után talán természetes, hogy Caesar egyfajta celebláma lett.

A gondozója, (a nagyon menő nevű) Larry McCool szerint az emberek szinte elolvadnak Caesar jelenlétében. Különösen látványos hatást vált ki a tüntetéseken, ahol a tiltakozók az egyik pillanatban skandálnak, tapsolnak, fütyülnek, a másikban pedig már a lámát simogatják. De ugyanígy reagálnak a rendőrök is. Caesar nyugalma pedig átsugárzik rájuk. És persze elengedhetetlen, hogy közös fotók is készüljenek.

Caesar és Larry McCool eddig tíz Black Lives Matter tüntetésen vett részt Oregonban, és nyújtott békét és támogatást a tüntetőknek. McCool azt mondja, soha nem érezte, hogy veszélyben lettek volna. Ha épp nem tüntetéseken vannak, akkor gyerekotthonokat, iskolákat és különleges igényű embereket keresnek fel terápiás céllal.

A gondozónak több mint húsz éve van lámafarmja. Caesarral 2015-ben találkozott először, és rögtön érezte, hogy különleges láma. Ahogy McCool fogalmaz:

Mágikus teremtmény.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marosvásárhelynek húsz év után újra magyar polgármestere van

Marosvásárhelynek húsz év után újra magyar polgármestere van

A vidéki turizmus rekordokat döntött, a fővárosinak erre az évre leáldozott

A vidéki turizmus rekordokat döntött, a fővárosinak erre az évre leáldozott

Korlátozni fogja a Google a Meet használatát

Korlátozni fogja a Google a Meet használatát