szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hatóságok szerint nem volt jó ötlet. Vizsgálják a növényeket.

Nem lehet tudni, hogy ki küldte, és azt sem, hogy milyen szándékkal, mindenesetre több ezer amerikai kapott az elmúlt időszakban gyanús, magokkal teli, kínai felirattal ellátott csomagokat, az amerikai hatóságok pedig óva intettek attól, hogy bárki elültesse a rejtélyes vetőmagokat.

Ez a figyelmeztetés nyilvánvalóan nem jutott el ahhoz az arkansasi férfihoz, aki pont így tett. Doyle Crenshaw két hónappal ezelőtt elültette a magokat, így az egyik helyi tévének már arról is be tudott számolni, hogy a kerti projektnek mi lett az eredménye.

Az biztos, hogy a tökszerű növény elképesztő ütemben nőtt, és narancsszínű virágot és fehér termést hozott. A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a magokkal invazív növények terjedhetnek el az országban, de akár valamilyen növénybetegséget is terjeszthetnek. A hatóságok mindenesetre azonnal kiásták az arkansasi férfi nővényeit, és elszállítják megvizsgálni.

Az amerikai mezőgazdasági hivatal több küldeményt megvizsgált már, eddig összesen 14 fajta magot azonosítottak be, többek között olyan fűszernövények magjait, mint a rozmaring vagy a zsálya.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Várkonyi Andrea a TV2 és a Life TV után saját lábára áll

Várkonyi Andrea a TV2 és a Life TV után saját lábára áll

Hat időközi választást tartanak vasárnap

Hat időközi választást tartanak vasárnap

Kaliforniában 2035-től tilos benzines, dízel vagy hibrid új autót venni

Kaliforniában 2035-től tilos benzines, dízel vagy hibrid új autót venni