szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Pieces of a Woman című film miatt került fel a Variety listájára.

Idén is felállította a Variety azt a tízes listát, amelyre azok a forgatókönyvírók kerültek fel, akikre a filmes magazin szerint érdemes odafigyelni. A listára 2020-ban felkerült Wéber Kata, Mundruczó Kornél állandó alkotótársa, akinek színdarabja alapján készült a nemrég Velencében bemutatott Pieces of a Woman című film.
A film egy bostoni pár történetét meséli el, amelyiknek egy tragikus otthonszülést követően örökre megváltozik az életük. A harmincas évei közepén járó anya gyásza az egész családot megrázza, ő pedig egy saját utat választ a traumafeldolgozáshoz.
A Variety vezető szerkesztője, Steven Gaydos a közleményben leírta, az idei válogatást emblematikusnak tartja, épp annyira, mint amennyire szükség ezekre a filmkészítőkre a mostani, kihívásokkal teli időszakban. Hozzátette, hogy a listán szereplő forgatókönyvírók szembesítenek minket a világ nagy problémáival, de arról is gondoskodnak, hogy történeteik empatikusak, karaktereik pedig sokszínűek és eredetiek legyenek.

Idén is felállította a Variety a tízes listáját azokkal a forgatókönyvírókkal, akikre a filmes magazin szerint érdemes odafigyelni. A listára 2020-ban felkerült Wéber Kata, Mundruczó Kornél állandó alkotótársa, akinek színdarabja alapján készült a nemrég Velencében bemutatott Pieces of a Woman című film. Wéber Kata írta a Fehér isten és a Jupiter holdja forgatókönyvét is.

A film egy bostoni pár történetét meséli el, akiknek egy tragikus otthonszülést követően örökre megváltozik az életük. A harmincas évei közepén járó anya gyásza az egész családot megrázza, ő pedig egy saját utat választ a traumafeldolgozáshoz.

A Variety vezető szerkesztője, Steven Gaydos szerint a listán olyan filmkészítők szerepelnek, akikre szükségünk van a mostani, kihívásokkal teli időszakban. Hozzátette, hogy a listán szereplő forgatókönyvírók szembesítenek minket a világ nagy problémáival, de arról is gondoskodnak, hogy történeteik empatikusak, karaktereik pedig sokszínűek és eredetiek legyenek.

A listára felkerülő forgatókönyvírókkal készített interjúkat a Variety az október 7-én megjelenő számában közli majd, ezenkívül online panelbeszélgetésekre is hívják majd őket.

A 2020-as lista:

  • Tracey Deer és Meredith Vuchnich, (Beans)
  • Clare Dunne, (Herself)
  • Shaka King és Will Berson, (Judas and the Black Messiah)
  • Viggo Mortensen, (Falling)
  • Andy Siara, (Palm Springs)
  • Kemp Powers, (One Night in Miami)
  • Emma Seligman, (Shiva Baby)
  • Remi Weekes, (His House)
  • Tracey Scott Wilson, (Respect) (2021)
  • és Wéber Kata (Pieces of a Woman).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Kult

Óriási siker: rangos díjat kapott Mundruczó filmje Velencében

A Nomadland című dráma nyerte a legjobb filmért járó Arany Oroszlán-díjat a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon - jelentette be a zsűri szombaton. A legjobb színésznőnek járó díjat a brit Vanessa Kirby kapta Mundruczó Kornél Pieces of a Woman című filmjében nyújtott alakításáért. A legjobb színésznek az olasz Pierfrancesco Favinót ítélték a hetvenes évek Olaszországában játszódó Padrenostróban nyújtott alakításáért.

Valószínűleg a világ legapróbb hajóját sikerült elkészíteniük holland tudósoknak

Valószínűleg a világ legapróbb hajóját sikerült elkészíteniük holland tudósoknak

Januárban szavaznak az áramlopási ügy miatt lemondott erzsébetvárosi képviselő utódáról

Januárban szavaznak az áramlopási ügy miatt lemondott erzsébetvárosi képviselő utódáról

Csak a tisztán elektromos autók parkolhatnának ingyen a fővárosban

Csak a tisztán elektromos autók parkolhatnának ingyen a fővárosban