szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Medálokat és nagyon sokat érő fotóalbumokat lovasított meg II. Erzsébet királynő rezidenciájából egy beosztott.

A 37 éves Adam Canto a Buckingham-palota konyháján dolgozott, ám a koronavírus-járvány következtében az angol királynő rezidenciáján munkaköri változások történtek, így osztották Cantóra a takarítás feladatát is. A férfinek ennélfogva a palota olyan helyiségeihez is lett hozzáférése, amelyekhez eddig nem, például irodákhoz. Idén augusztusig több műtárgyat is sikerült meglovasítania az épületből – írja a BBC.

Tízezertől százezer fontig (4-től 40 millió forintig) terjedő értékben csempészett ki fotóalbumokat és medálokat, majd ezeket meglehetősen áron alul értékesítette az eBayen. Összesen 37 tárgyat lopott el, és kicsivel több mint 7 ezer fontot keresett rajtuk, ami átszámítva 3 millió forintot jelent.

A lába kélt műtárgyak között szerepel egy 1500 fontot érő királyi fotóalbum, amely Donald Trump látogatásának emlékeit őrzi, néhány hivatalos aláírással ellátott fotó Sussex hercegéről, illetve Cambridge hercegéről és hercegnéjéről, valamint egy Companion of Bath medál, amely 350 fontot ér.

A férfi a palota ajándékboltjából, a művészeti galéria shopjából és a York hercegéhez tartozó raktárhelyiségből is lopott.

Tettét a westminsteri békebíróságon tárgyalták, de ügyét feljebb, a southwarki koronabíróság elé terjesztették. Adam Canto bűnösségét elismerte, jelenleg feltételes szabadlábon van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ideiglenes engedélyt kapott az AstraZeneca és a Szputnyik oltóanyaga, de még mindkettőre várni kell

Ideiglenes engedélyt kapott az AstraZeneca és a Szputnyik oltóanyaga, de még mindkettőre várni kell

Közel ezer tőből álló kannabiszültetvényt talált a rendőrség egy remeteszőlősi ház pincéjében

Közel ezer tőből álló kannabiszültetvényt talált a rendőrség egy remeteszőlősi ház pincéjében

Beperelték az Apple-t, ezúttal a Telegram miatt

Beperelték az Apple-t, ezúttal a Telegram miatt