szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyik bécsi hotel a kihasználatlan szobáit bocsátja olyan családok rendelkezésére, ahol nem adottak a feltételek az otthoni tanuláshoz. A szobákat íróasztallal, székekkel és táblákkal is felszerelték.

A koronavírus miatt az osztrák szállodák már jó ideje nem fogadhatnak vendégeket. Az Adagio hotellánc Bécs legszebb részén, az első, második és tizenharmadik kerület találkozásánál található 124 apartmanja is március óta üresen áll, a fűtés és a karbantartás viszont azóta is fix költség. A szobák tehát akkor is pénzbe kerülnek a fenntartónak, ha nem használja őket senki.

A bécsi diákoknak, akik digitális oktatásban részesülnek, ugyanakkor szükségük van egy olyan nyugodt helyiségre a tanuláshoz, ahol nem vonja el a figyelmüket semmi. Ez pedig otthon sokszor nem megoldható, például a helyszűke miatt, vagy mert nincs működő internetkapcsolat.

A hotellánc ezért a Bécsi Oktatási Igazgatósággal karöltve úgy döntött, a jelenlegi nehéz helyzetben szobáit családok, diákok rendelkezésére bocsátja, teljesen költségmentesen. Az apartmanok között 25 és 40 négyzetméteres is található, mindegyik szoba íróasztallal, székekkel és wifivel felszerelt, van hosszabbító, táblák és tartozik hozzájuk fürdőszoba is.

A szolgáltatás november vége óta vehető igénybe, és egy új kezdeményezés része, amit az Accor szállodalánc indított (az Adagio az Accor-csoport része, ide tartozik még például a Mercure és a Novotel is). Ennek keretében az iskolák a megfelelő minőségű oktatás érdekében ingyenesen használhatják a konferenciatermeket a választott Accor hotelekben, mindaddig, amíg az iskolák újra nem nyitnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: Mint egy darab kő, úgy zuhant a repülő a szeméttelepre az Egyesült Államokban

Videó: Mint egy darab kő, úgy zuhant a repülő a szeméttelepre az Egyesült Államokban

Oroszország a jövő hónapban kérelmet nyújt be az EU-hoz a vakcinájuk engedélyeztetésére

Oroszország a jövő hónapban kérelmet nyújt be az EU-hoz a vakcinájuk engedélyeztetésére

Hogyan kaphatnék fizetésemelést? Segítenek a közgazdászok!

Hogyan kaphatnék fizetésemelést? Segítenek a közgazdászok!